Karusellen den första som fick ta av masken

"Masked singer" är tillbaka med nya spektakulära masker och hemliga sångare. I år har ledtrådarna vässats ett snäpp, men för jurymedlemmen Måns Zelmerlöw blev det fullträff direkt när han gissade vem som dolde sig bakom Karusellen.

Simhopparen Anna Lindberg fick avslöja maskeringen i premiären av "Masked singer". Pressbild.

Simhopparen Anna Lindberg fick avslöja maskeringen i premiären av "Masked singer". Pressbild.

Foto: Pillan Thelaus/TV4

Tv2022-03-25 22:03

Den första säsongen av "Masked singer" blev en tittarsuccé och nu har tolv nya kändisar fått specialtillverkade masker att gömma sig bakom. David Hellenius leder programmet även den här omgången och panelen bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai är den samma.

De tävlande ställs mot varandra i dueller och det är studiopubliken tillsammans med panelen som avgör vem som går vidare. Den som får minst antal röster i varje program måste ta av sig dräkten och avslöja sin identitet.

I premiären var det Spelmannen med sin Ed Sheeran-låt som imponerade mest på panelen – vars uppdrag egentligen inte är att bedöma deltagarnas sånginsatser utan att komma med mer eller mindre fantasifull gissningar om vilka som döljer sig bakom maskerna.

Det sistnämnda var det den här kvällen Måns Zelmerlöw som lyckades bäst med. Med hjälp av ledtrådarna att "hon inte hör applåderna och ser reaktionerna efter sina framträdanden" och ett skivomslag med Sten & Stanley klurade han ut att det var simhopparen Anna Lindberg som dolde sig bakom masken.

Fakta: Här är figurerna som deltar i "Masked singer"

I första programmet fredag 25 mars tävlar:

Cyberninjan

Riddaren

Spelmannen

Trollkarlen

Fru Kanin

Karusellen (Anna Lindberg)

.

I andra programmet fredag 1 april tävlar:

Sagoträdet

Lokatten

Mjukglassen

Nallen

Sjöjungfrun

Astronauten

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!