Drömstarten för Nazuk Turdieva i "Sveriges mästerkock"

De tolv bästa gör upp om 250 000 kronor, en egen bok och titeln "Sveriges mästerkock". Då fick Nazuk Turdieva från Boden bästa möjliga start.

Nazuk Turdieva gjorde den bästa maträtten när "Sveriges mästerkock" gick in i slutrundan. Mica Eriksson Nyberg (till höger om Turdieva) gick också vidare.

Nazuk Turdieva gjorde den bästa maträtten när "Sveriges mästerkock" gick in i slutrundan. Mica Eriksson Nyberg (till höger om Turdieva) gick också vidare.

Foto: TV4

TV2023-01-25 20:29

Med enbart tolv deltagare kvar flyttade tv-tävlingen "Sveriges mästerkock" in i Winterviken i Stockholm och Nazuk Turdieva visade att hon var där för att vinna totalsegern. 

Hennes renfilé med blåbärssås och picklade kantarellen var juryns favorit, vilket gör att hon vann en immunitet och fördel i nästa veckas tävling.

– Den som lyckades bäst har verkligen lyckats spegla en del av sig själv på en tallrik. Huvudråvaran var perfekt tillagad. Arbetet i köket var snyggt och proffsigt. Den personen är ... Nazuk, motiverade jurymedlemmen Tommy Myllymäki.

undefined
Tommy Myllymäki gav Nazuk Turdieva en immunitet som gör att hon slipper elimineringstävling.

Nazuk Turdieva, som tidigare berättat att hon kunde gå in avslappnat i slutrundan, var belåten med sin insats. 

– Det här känns så himla skönt. Nu känner jag bara att jag måste leverera. Jag har lagt ribban högt och jag får inte dippa utan köra högt hela vägen, sa hon i programmet.

Mica Eriksson Nyberg, från Gällivare, valde att laga en räksoppa när hon skulle presentera sig själv på en tallrik och även hon gick vidare bland de elva främsta. 

Maryam Al- Hammadi fick lämna tävlingen.

undefined
Nazuk Turdieva gjorde den bästa maträtten när "Sveriges mästerkock" gick in i slutrundan. Mica Eriksson Nyberg (till höger om Turdieva) gick också vidare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!