Det handlar om Shakespeares pjäs "Richard III" från slutet av 1500-talet i kraftigt bearbetad version, nedskalad till sex skådespelare och kung Richard, alias Erik Kaa Hedberg, ska just få sin kungadräkt provad av skräddaren Arvid Sandin nere i kostymateljén.
Kostymören Karin Sundvall har designat de 15 kostymerna som sys upp i ateljén, ett arbete som tar cirka 2,5 månad. Skisserna sitter ovanför hennes skrivbord en trappa upp och på skrivbordet ligger manuskriptet till pjäsen som är grunden för hennes arbete.
Karin Sundvall kommer ursprungligen från Älvsbyn, växte upp i Luleå, men bor numera i Stockholm, dit hon flyttade på 1970-talet för att gå Beckmans designhögskola.
Intresset för design, kläder och sömnad började tidigt.
– Jag såg min mamma lappa och laga vid symaskinen och redan när jag var liten började jag också sy, virka och sticka.
Under dryga 40 år har hon arbetat med teater och film. Den allra mest kända är kanske Jägarna, som hennes storebror Kjell Sundvall regisserade.
Idéerna till kostymerna är ett samarbete mellan henne, regissören, scenografen och maskören. Den sistnämnde ansvarar för tillverkningen av maskerna.
Grunden är en typ av trikåer som egentligen är clownernas kostym. Sedan kommer de kungliga kläderna ovanpå.
Hon leker med formen på de tidstypiska 1500-talskläderna.
– När det gäller till exempel krinolinen så använder jag den som en symbol för instängdhet och kontroll.
Arvid Sandin tycker att det är både svårt och roligt.
– Det är en väldigt utsvävande och maxad teater, säger han.
Therése Nilsson, tillskärare, arbetar för närvarande med ett par hosor åt Buckingham.
– Man får läsa på lite i historieböckerna så att man får en inblick i hur det var, men sedan får man ändå hitta på och använda sin fantasi.
Så fort Erik Kaa Hedberg har provat klart är det dags att börja repetera.
Regissören Claes Åström bor normalt sett i Stockholm där han driver kompaniet Dotterbolaget som jobbar med en clownteater i den italienska teaterformen commedia dell'arte med anor från 1500-talet. Skådespelarna bär masker eller halvmasker och allt bygger på komik, absolut närvaro och interaktion med publiken.
– Det finns en hel skola i det här och den är väldigt etablerad i Europa. I Sverige är det märkligt nog inte så vanligt, men jag håller fanan högt, säger han leende.
Han benämner publiken som "den tredje spelaren" i pjäsen.
– Du kan hålla på hur mycket som helst med 3D, 4D och 5D på olika skärmar och du kan försöka göra teater lika snyggt som film, men det finns inget som slår när publiken känner att skådespelarna talar till dem och att det som händer på scenen händer här och nu.
Med masker skådespelarna spela vilka roll som helst. Att män spelar kvinnor och tvärtom har aldrig varit några konstigheter inom commedia dell'arte.
"Richard III" är en pjäs som handlar om maktspel.
– Jag skulle säga att alla filmer och pjäser som har med maktspel att göra är plockade ur Shakespeares "Richard III", säger Claes Åström.
Richard är den yngsta av tre bröder och hans storebror är nybliven kung när pjäsen börjar, men skyr inga medel för att ta sig upp på tronen.
– Han baktalar, sprider fake news, hotar, manövrerar bort och övertalar – ja, allt det där som vi ser idag också, bara vi sätter på nyheterna. Maktens spel ser exakt likadatn ut idag som då.