Under hösten har tusentals festsugna hittat till Stuk bar & restaurang på Porsön men under flera år har aktiebolaget bakom verksamheten brottats med ekonomiska bekymmer.
I årsredovisningen för 2016 visade Kårhusrestaurangen i Luleå AB ett minusresultat på 2 259 000 kronor och när Jean-Paul Pozzi klev in som VD i augusti förra året fick han uppdraget att vända utvecklingen.
– Att vi kämpar för att ändra riktning från förra årets bokslut vet väl alla om. Vi gjorde en ordentlig förlust ifjol och det håller inte i längden, säger Pozzi.
LÄS MER: Så bra var Norlie & KKV på fullsatt Stuk
Jan Wicén kom in som styrelseordförande för tre år sedan och har sedan dess arbetat med att förbättra ekonomin och
– Jag skulle inte vilja säga att det är oroväckande men däremot har vi haft en rad svåra år, beroende på olika saker och det har vi tagit tag i nu. JP som är anställd från branschen hjälper till att vända det här nu, vi har gott hopp, säger han.
Vad beror minusresultatet på?
– Det vill jag inte gå in på, det är styrelsefrågor som jag inte går in på.
Wicén berättar att höstens satsningar på artister fallit väl ut och Stuk har haft fullsatta kvällar, vilket tidigare varit väldigt sällsynt.
Men artister kostar väl en del?
– Ja, men utan akter har du inga gäster och utan gäster har du inga intäkter, säger Wicén.
LÄS MER: Vimmel från nattklubben på Stuk
Nu förs förhandlingar med Luleå tekniska universitet, LTU, och Akademiska hus för att tillsammans säkerställa en fortsatt verksamhet i lokalerna. Tanken är att LTU ska ta över hyreskontraktet och sedan hyra ut i andra hand, på samma sätt som de gör med Stil och övriga restaurangverksamheter.
– Universitetet är mån om att den sociala verksamheten för studenter, vi ska bygga Sveriges bästa studentmiljö och då ingår både lärandemiljö och sociala verksamheter, säger universitetsdirektör Staffan Sarbäck.
Han säger sig inte vara insatt i Stuks röda siffror men vet att "det varit upp och ner genom åren". Om LTU står på hyreskontraktet kan de känna sig trygga med att även i framtiden erbjuda en miljö för studenter efter skoltid.
– Skulle Stuk "konka" till sommaren kommer vi snabbt att söka någon ny som kan sköta verksamheten. Det var så vi gjorde med Unik i stan, även om de inte gick i konkurs. Vi hade lokalen och utrustningen och gick ut och sökte en ny aktör direkt, säger Sarbäck.
Så långt ska det dock inte behöva gå säger Jean-Paul Pozzi, som är hoppfull.
– Ja det tycker jag. Vi ökar vår omsättning och förbättrar resultatet, så det går sakta åt rätt håll.