I onsdags tog resan slut för Lina Nordström från Arjeplog. Hon slutade på en 11:e plats i TV4:s tävling Sveriges mästerkock.
- Jag är jätteglad och stolt att jag tog mig så långt som jag gjorde. Men jag tror jag hade kunnat gå längre, säger hon.
Det var den sista sufflén som innebar slutet för Lina Nordström. Själv undrar hon vad det egentligen var som som gick fel.
- Man måste ju lita på det domarna säger, även om man tycker att det fanns andra som skulle åka ut före.
Linas kök
Lina Nordström arbetar som marknads- och eventansvarig på Hotell Silverhatten i Arjeplog. Där har hon nu fått en restaurang döpt efter sig: Linas kök. På menyn står Lina Nordströms specialiteter.
- Jag har fått utrymme för mina idéer om mat och restaurang. Det är jättekul, säger hon.
Drömmer om egen kokbok
Drömmen är att fortsätta jobba med mat, men inte nödvändigtvis som kock i restaurang.
- Jag skulle gärna skriva en egen kokbok. Men oavsett vad som händer så fortsätter jag att laga mat, säger Lina Nordström.
Hon beskriver sig själv som kreativ och berättar att hon nästan aldrig använder recept.
- Många är alldeles för fega i köket. När jag gör såser så blir det aldrig detsamma från gång till gång. Jag använder de ingredienser jag har och låter det bli som det blir, säger hon.