Lovande danssäsong i Björknäsparken

Drifters inleder danssäsongen i Boden nästa fredag.
En säsong som mycket väl kan bli den bästa i Björknäsparkens historia.
- Vi har aldrig haft ett program med så många bra band, säger Bengt Heikkilä, dansansvarig i BBK Fotboll.

Dansbandet Thorleifs poserar framför turnébussen.

Dansbandet Thorleifs poserar framför turnébussen.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Nöje2012-04-30 10:57

Streaplers, Flamingokvintetten, Elisas, Matz Bladhs, Thorleifs, Lasse Stefanz, Mats Bergmans - listan på etablerade band kan göras lång. Och på frågan hur man lyckats knyta upp så många bra orkestrar, svarar Bengt Heikkilä:

- Vi har gott samarbete med Nöjen i Norr. Likaså har vi gjort en egen undersökning och haft en dialog med vår publik.

- Det har också visat sig att ska vi göra ett bra ekonomiskt resultat - då måste vi satsa på bra band.

Höjdarkvällen gissar Bengt blir lördagen den 21 juli. Då kommer Lasse Stefanz, landets kanske mest populära band, för första gången till Björknäsparken.

Slår på stort
Och inte nog med det: Kvällen innan står Flamingokvintetten på scenen.

- Två av de bästa och populäraste banden på två dagar, det känns riktigt bra. Då kommer vi att satsa på en dansweekend med utebana
i stortält och utökad service för publiken.

"Dansar och trivs"
Branschen har sviktat under flera år, men arrangörerna på Björknäsparken har lyckats hålla en bra nivå och parken har, precis som gamla parken förr i tiden, blivit populärt bland alla danslystna.

- Vi tror att vi lyckats med våra orkesterval och vi har bra danskvällar. Publiken dansar och trivs. Det är viktigt att ha bra arrangemang. I år tror vi också att vi ska kunna sätta publikrekord.

Den nya parken
Den gamla Björknäsparken var ett legendariskt dansställe. Bekante orkesterledaren Yngve Forssell ansåg att den var Sveriges vackraste folkpark. Den revs 1980 och danserna på Rotundan på nya parken startade 1985.

- Det känns roligt och mycket intressant att starta en ny säsong. I år har vi fräschat upp några detaljer på parken. Vi har bland annat satt upp en spegelvägg på fem gånger två meter, bytt staket och vi ska även sätta upp ett större
serveringstält.

Apropå servering så har BBK tvingats gå igenom ett prov enligt alkohollagen för att kunna servera starköl, vin och cider.

- Vi klarade provet. Nu är vi certifierade med diplom, säger Bengt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!