Hertsöns succé-stonerrockare debuterar

I somras gjorde de succé på Luleå Hamnfestivals största scen, trots att de vid det laget bara hunnit släppa en enda låt. Nu är Hertsöbandet Venegence EP-aktuella.

Stoners. Hertsöns främsta stonerrockare Venegence släpper sin debut EP "Preincarnation" den 12 april.

Stoners. Hertsöns främsta stonerrockare Venegence släpper sin debut EP "Preincarnation" den 12 april.

Foto: John Strömshed

Nöje2017-04-08 08:30

Efter att ha vunnit Norrbottensfinalen av Livekarusellen 2016 belönades stonerbandet Venegence med en spelning på Norra Hamnscenen under fjolårets Luleåkalas. Inför hundratals åskådare visade de fyra Hertsörockarna var skåpet skulle stå, och Duo Nöjes recensent var inte sen med att dela ut en rungande fyra i betyg. Men sedan dess har det varit relativt tyst om bandet.

– Vi hade några spelningar på Ebeneser runt jul men sen har vi mest fokuserat på att spela in EP:n, berättar trummisen Alexander Forsström.

– Folk har frågat länge om vi inte ska spela in något, men vi har inte haft cash tidigare, fyller sångaren och gitarristen Billy Keinström i.

Det problemet löste sig när bandet kom i kontakt med Jonas Eriksson, till vardags ena halvan av Luleåduon John Ash Trips.

– Vi krossade varenda spargris vi hade och Jonas fixade ett sjysst pris åt oss. Vi spelade in i hans studio i en kall stuga ute i skogen. Det var yllesockar på som gällde, men det gjorde oss effektiva (skratt). Och Jonas är skitduktig, han fattade vad vi ville, menar basisten Markus Parkkila.

Resultatet blev den fyra spår långa ”Preincarnation”, en koncept-EP som bandet själva beskriver som "Mastodon på en budget", där de mixar stonerrock och grunge till texter som kretsar runt livets olika faser. EP:n släpps den 12 april, med releasegig på Ebeneser dagen efter. Därefter finns just nu inga fler gig inbokade, men bandet är överrens om vad de vill.

– Vi ska försöka ta oss utanför Norrbotten och spela. Luleå är en trubadurstad, vi vill till hårdrocksklubbarna söderut. Det hade varit kul att spela med andra band som är lite mer som oss, avslutar Billy Keinström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!