Brolle bjuder in politiker på sin turné

Duo Nöje ringde upp Brolle som bjuder in politiker och makthavare på sin folkparksturné i sommar.

Foto: Kurt Engström

Nöje2013-05-23 09:29

Vad händer i sommar?
- Jag ska åka på folkparksturné. Det gjorde jag förra sommaren också, men då bara i Norrland. Nu ska jag ta mig ända ned till Helsingborg. Jag brinner för folkparkerna, jag minns hur det var i Björknäsparken i Boden när jag var liten. Jag vill att den klassiska folkparkskänslan ska återuppstå och kommer att ha med mig coverband, trubadur, chokladhjul och god mat.

Vad är skillnaden jämfört med förra året?
- I år kommer jag också att ta med gästartister och dansband och dessutom anordnar vi en cruising i varje stad där vi bjudit in de lokala motorklubbarna. Den klubb som lyckas få ihop den största cruisingen vinner ett gig med mig i garaget.

Du har bjudit in ett gäng politiker också, varför det?
- Det vore kul om de ville komma och se hur folkpark 2013 kan se ut. I förlängningen är drömmen att de ska öppna fler folkparker och göra dem attraktiva för andra artister. Jag har ju bevisat att folk saknar folkparkerna, annars skulle det ju inte kommit så mycket folk i fjol. Parker som stått tomma i flera år fick plötsligt nytt liv.

Var befinner du dig just nu?
- I Las Vegas, jag sitter på ett hotell här. Jag har haft det väldigt bra, i söndags var jag på Billboard Music Awards och fick äran att träffa en av mina stora barndomsidoler, Gene Simmons.

Jaså, alltså träffa-träffa, på riktigt?
- Ja, vi skakade hand på röda mattan. Han sa att han alltid hade velat ha samma frilla som jag har. Det var coolt. Det kändes rätt märkligt att vara där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!