Är kunderna trötta på julmaten nu?
- Ja, veckan mellan jul och nyår märks det. Men till trettonhelgen kommer det tillbaka lite. Inte minst går det en hel del julskinka då.
Är det något speciellt folk äter i mellandagarna?
- Många känner nog att det behövs lite lättare mat efter julbordet. Det går mycket frukt och grönt i mellandagarna. Pasta säljer vi mycket också.
Nyårsafton väntar, hur märker ni det?
- Det är först i slutet på veckan, fredag och lördag, de flesta kunder köper sin nyårsmiddag. Och det märks att det oftast handlar om lite elegantare, lättare och festligare mat. Många kunder vill ha tips. Det är en hektisk men rolig tid.
Finns det någon speciell råvara som är storsäljare vid nyår?
- I år verkar det ha cirkulerat något recept på risotto. Vi säljer massor av sådant ris. Annars är det lite finare köttbitar som alltid säljer bra vid nyår. Vi räknar med att sälja ungefär 500 kilo oxfilé till exempel.
Vad planerar du till din egen nyårsmiddag?
- Norska havskräftor, kalix-löjrom på ägg och kanske baconlindad lax. Och något passande vin till det.