25 åringen är född i Iran, uppvuxen i Göteborg och bor nu i Piteå och jobbar med sin musik. Hon är en av fem deltagare i BD Pops satsning "BD Talent". I projektet håller hon på att färdigställa tre låtar tillsammans med producenten och pojkvännen Esenar (Samuel Rosén).
– Det känns jättekul att få jobba med låtarna och få feedback från BD Pop. När vi jobbar med våra låtar tänker vi på ett annat sätt och får nya perspektiv, berättar hon.
Hon gick tidigare under artistnamnet Rommish, men etablerar sig nu som Malake. Ett namn som hon gjort musik under på sidan av, men inte velat visa för omgivningen.
– Jag har haft två profiler, en på svenska (Rommish) och en på persiska (Malake). Jag ville inte visa den sidan för att den verkade irrelevant, men också för att jag ville undvika rasistiska kommentarer och press, säger hon och fortsätter:
– Men efter att jag varit i kontakt med BD Pop och visat mina låtar har de peppat mig och jag har insett att den rädslan bara sitter i mitt huvud och att många gillar persisk hiphop även fast de inte förstår.
"Malake" betyder drottning på persiska och är en symbol för var hon kommer ifrån och är på väg, berättar Romina Rahsepar.
– Jag tror att jag har vuxit som person och artist. När jag var yngre skämdes jag, men med tiden har jag lärt mig att jag inte ska ta till mig av allt folk säger, alla tänker och tycker olika. Det viktigaste är vad jag själv vill göra och vad jag står för.
Hon fortsätter:
– Det känns jätteskönt, jag behöver inte dela mig själv i två delar och försöka sära på mina profiler. Förut försäkte jag sära på min själ, på mina kulturer och mitt liv. Nu när jag har ett namn är jag fri och vågar mer
Hon är nu aktuell med sitt debutalbum som släpptes i oktober. Albumet innehåller sju spår på både svenska och persiska.
– Den speglar mig själv, språket och kulturen. Jag har inte bara den svenska och persiska kulturen, utan också hiphop kulturen.
Låten "Apachi", som även är namnet på albumet, är ett slangord på persiska för en "eruptiv människa", berättar hon.
– Min mamma brukar kalla mig "Apachi" när jag är högljudd och gapar och skriker. När man lyssnar på den tror man att man rappar om en tjej på ett förnedrande sätt, men egentligen återberättar jag vad andra har sagt om mig i ett tredje perspektiv. Alla kommentarer jag har hört för att jag är tjej och en kvinna.