Satsningen ska locka folk till Varvet

En deli som siktar på att bli kvarterskrog. Här är den nya restaurangen i Teliahuset.

Ägare. Fredrik Sidevärn ligger bakom Varvet Deli & Dine och är en del av Restaurangkreatörerna.

Ägare. Fredrik Sidevärn ligger bakom Varvet Deli & Dine och är en del av Restaurangkreatörerna.

Foto: Magnus Tosser

Luleå2017-05-22 12:09

Arbetet med att färdigställa Varvet Deli & Diner pågår för fullt på Teliahusets bottenplan. När vi besöker byggarbetsplatsen ligger golvet klart och den blivande restaurangen börjar utkristallisera sig. Men öppningen lär vänta till juli.

– Gärna så tidigt som möjligt i juli, men något datum vågar vi inte gå ut med ännu. Vi får se hur nära arbetsteorin (1 juli) vi kan komma, säger Fredrik Sidevärn.

Sidevärn ingår i Restaurangkreatörerna AB, som även äger Bistro Norrland, Friends, Börje Olssons och Hotel Kittelfjäll, och berättar att huvudfokus till en början ligger på att tillfredställa de som arbetar i huset. Varvet Deli & Diner ska erbjuda enklare mat "to go", en klassisk lunchservering och uteplatser redan från start.

– Vi ska dagsöppet, från 06.30 eller 07.00, med frukost innan folk går till jobbet. Det blir ett heldagskoncept där vi följer kontorstiderna, med lunch och förlängda öppettider på fredagarna. Vi ska ha både after work och styra upp olika grejer som ska locka folk att mötas här, säger Sidevärn.

Diskussioner med fastighetsägarna har pågått i närmare två och ett halvt år och när restaurangbranschen exploderade i Luleå blev Sidevärn och kompani något tveksamma. Därför är tanken nu att starta i mindre skala för att senare kunna gasa på när verksamheten är redo för det.

– Vi ska ha verksamhet på kvällarna, för företag och fester. Men självklart rustar vi för framtiden, vi bygger en restaurang som är gjord för att kunna vara öppen alla timmar om dygnet. När folket på Varvet vill ha en kvarterskrog eller vi känner att det behövs något nytt i Luleå kan vi kicka igång när som helst, säger Fredrik Sidevärn.

Varvet Deli & Dine kommer ha sju anställda och med tanke på att det arbetar 700 personer i huset anser grundarna att det finns ett gott underlag för framgång.

– Det var inte högst upp på priolistan men med tiden har det blivit rätt intressant. Det är ett unikt läge, det är inte många restauranger som har utsikt mot Bottenviken. Det händer mycket i den här delen av stan och det finns ingen kvarterskrog på Varvet, säger Fredrik Sidevärn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!