Melody Club gör det själva

Melody Club skaffade studio, producerade musiken själva - och lät sångaren teckna bilderna till cd-häftet.- Solklart det bästa vi har gjort, säger Kristofer Östergren om bandets fjärde album.

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /

Kultur och Nöje2009-07-23 06:00
Arbetet med Melody Clubs skiva Goodbye to romance fördröjdes på grund av arbetet med den nya egna studion i Stockholm.
- Vi var färdiga för ett år sedan, studion tog ett halvår att bygga. Hårt jobb men verkligen värt det, säger sångaren och låtskrivaren Kristofer Östergren.
I studion kunde bandet ägna mer tid på inspelningarna och för första gången producera själva.
- Superkvalitet rakt igenom. Vi spelade in många fler låtar än tidigare. I vanliga fall har man inte den lyxen, säger gitarristen Erik Stenemo.
"Mera 70-talskänsla"
- Det fick ta tid att vaska fram guldet. Med producent har man bara två-tre veckor på sig, sen kanske man tvingas släppa något som man inte är nöjd med, säger Kristofer.
Musikaliskt beskriver de skivan som "soligare och somrigare, med mera 70-talskänsla" jämfört med föregångarnas 80-talssound.
- Det är mycket powerpop, Tom Petty och The Cars, Abba och Fleetwood Mac. Band tänkte mer på sin image då, utan att betraktas som oseriösa. Jag älskar band som är "mer" än bara musik, säger Kristofer.
Serier och tuggummipop
Han har själv tecknat bilderna i cd-häftet. Serietidningsstilen harmonierar med bandets tuggummipop och det tonårsromantiska tilltalet i låtarna.
- Jag gillar enkla texter, det är en form som passar mig. Och en låt om olycklig kärlek behöver inte vara åldersbetingad. Även mitt hjärta har krossats, säger 31-årige Kristofer Östergren.
Vill skriva Kylie-låtar
Framöver väntar spelningar i Skandinavien men siktet är även inställt på Europa. Bandets ryktbarhet har vuxit efter 2005 års arenaturné som förband till Kylie Minogue.
Någon i bandet som flirtade med Kylie?
- Hennes kille var med hela tiden, så det var kört... säger Erik Stenemo.
Däremot skriver Kristofer Östergren gärna musik till den engelska popstjärnan framöver.
- Kylie satt hela tiden och nynnade vår låt Stranded love innan gigen. "Totally brilliant", tyckte hon. "I know", svarade jag.
FOTNOT: Melody Club spelar på Babylonscenen i morgon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!