"Jag gillar att jobba hårt"

Förra året åkte Magnus Carlsson runt på en julturné och sjöng i dussinet kyrkor. Nu blir det en önskerepris.- Vi ville testa ifjol. Det kändes så bra att vi beslöt att satsa på en turné också i år och göra den ännu längre, säger han.

Foto:

Kultur och Nöje2009-10-21 06:00
Magnus Carlsson inleder turnén i början av november och om ganska precis en månad kommer han till Norrbotten. Den 22-23 november uppträder han i Kalix och den 24 november i Boden.
Varför en julturné?
- Julmusik är rolig att göra. Dessutom är det speciellt att sjunga i kyrkor.
Magnus kommer att uppträda i Kalix kyrka och Överluleå kyrka i Boden.
Turnén pågår i nästan två månader. Den avslutas den 4 januari i Borås och totalt handlar det om 31 konserter på 44 dagar.
Dansbandskampen
Ett tufft schema, men Magnus Carlsson vill ha det så.
- I december är det alltid mycket jobb och jag gillar att jobba hårt. Nu får jag göra en sammanhängande konsert och det känns skönt.
Samtidigt ska Magnus släppa en cd-box med jullåtar, Christmas.
- Konserten är byggd på låtar från plattan. Det blir mycket nyskrivet material, men också gamla klassiker som alltid bör finnas med.
Men redan till helgen kan Magnus Carlsson ses i TV-rutan. Andra omgången av Dansbandskampen inleds och Carlsson sitter, precis som i första omgången, i juryn. Där har han bland annat sällskap av Thomas Deutgen, som har rötterna i Boden och är dansbandsmusikens främsta PR-man.
- Dansbandskampen är rolig att göra. Juryns uppgift är inte att slakta banden, men vi ska vara på alerten och guida tittarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!