–"Tjejen på toan" är någon som alltid finns där för en. Hon kan hålla ditt hår när du kräks, komma med råd och ge en kram, säger hon och berättar vidare.
– Ibland vet man inte ens vad hon heter. Om man är på väg att gå hem för att någon kille har varit dum får hon en att ändra sig och stanna kvar och dansa hela natten i stället.
Inspirationen till konstverket kommer från toalett-situationer hon befunnit sig i, i samband med fest. Ingrid Rathod beskriver tjejtoaletten som ett "tryggt rum att landa i".
– För mig är det dit man går om man haft det jobbigt. Man kan släppa masken och bli omringad av en massa kvinnor som alltid är jättesnälla. Man får vara den man är och ta platsen man behöver, säger hon och fortsätter:
– Det är en plats dit mannen inte når, ett tryggt rum där det inte finns någon skam.
Just femininitet och systerskap är två riktmärken i hennes skapande. Hon upplever att det oftast är "maskulina attribut" som får synas mest.
– Jag vill ge mer plats åt det typiskt feminina, utan att det behöver vara mycket eller skrikigt. Det förs över en press från samhället och patriarkatet till konstvärlden.
Även i hennes personliga liv är det något hon brottas med.
– Det är väldigt svårt men också väldigt lärorikt att försöka hitta, och ta, min plats i konstvärlden. Speciellt när jag är ung och tjej, säger Ingrid Rathod och avslutar:
– Nu är jag på en konstresa för att hitta vem jag är och kurera vad jag är intresserad av.