Anders Bagge i Storforsen: "Norrbotten är musikens Mekka"

Melloartister och Idolprofiler intar Storforsens sommarscen under torsdagskvällen.

Diggilooturnén intar Storforsen under torsdagskvällen.

Diggilooturnén intar Storforsen under torsdagskvällen.

Foto: Magnus Tosser

Kultur och Nöje2024-07-25 11:49

Liamoo, Wictoria, Cimberly Wanyonyi, Lucianoz, Anders Bagge och Saga Ludvigsson är några av namnen i årets turnerande familjeshow och "folkfest" som Diggiloo själva kallar det. 

Anders Bagge har länge varit aktuell som en musikprofil, bland annat som en långlivad deltagare i Idol-juryn. 2022 debuterade han som artist i Melodifestivalen med bidraget ”Bigger than the universe”.

undefined
Anders Bagge tycker om att komma till Norrbotten. "Det är härligt" säger han i ett avsnitt av nöjespodden "Kranen".

Han ser fram emot kvällens besök i Älvsbyn. 

– Jag älskar att vara uppåt i Sverige, det finns något vackert med de långa avstånden och att luften är så ren, berättar Anders Bagge om turnéstoppet i ett avsnitt av nöjespodden "Kranen" i juni. 

– Jag tycker det är härligt uppåt. Ni gillar riktig rocka and roll här uppe, så granarna svajar. Ni har mycket längre vinter så ni är inne mer och lyssnar på musik, berättar Anders Bagge om sin bild av Norrbotten som musiklän i poddavsnittet. 

Även Liam “Liamoo” Cacatian Thomassen Liamoo, gästade podden med anledning av hans medverkan i Diggilooturnén. 

– Jag har spelat i Norrbotten en del, jag tycker det är nice. Det är varmt och härligt folk. Jag tycker det är intressant att det kan vara ljust dygnet runt och att kulturen. Det finns så mycket att lära, berättar han i nöjespodden "Kranen" om sin relation till länet. 

För Liamoo blir det även en Luleåvisit under vistelsen i Norrbotten.

– Jag har en kusin som precis har flyttat till Luleå, jag vill åka dit och kolla in hur han bor och se den nya lyan, berättar han i avsnittet. 

undefined
Liamoo planerar att hinna med även ett besök till Luleå på hans Älvsbynstripp med Diggilo. Det berättar han i ett avsnitt av nöjespodden "Kranen".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!