Därför bröt jag mot dödssynden

Det finns mycket att störa sig på ute på nätet.Allt för mycket.Men bättre att bli hatad och ihågkommen än mainstream och bortglömd tänkte jag och bröt mot den tysta överenskommelsen.

Foto:

Krönika2014-12-06 14:30

Den tysta överenskommelsen är visserligen bara en överenskommelse för vissa personer. Varje dag bryter 20 av dina Facebook-vänner mot det vi trodde var förbjudet och pappa Mark Zuckerberg uppfann "Jag vill inte se detta"-funktionen (vilket bara handlar om att vi ska slippa se en viss typ av inlägg).

Av någon anledning finns det miljoner människor där ute som har missat hur vi ska uppföra oss på sociala medier. Grundläggande baskunskaper, den nya tidens allmänbildning, har liksom bara passerat obemärkt förbi. Ni känner till det (eller åtminstone borde ni känna till det bör jag väl lägga till):

"Kolla på mig – jag är duktig"-uppdateringarna har för länge sedan stenats så hårt att de bör klappa ihop.

"Jag har ögon och känsel som ingen annan – därför måste jag berätta för omvärlden vad det är för väder"-statusarna fyller flödet så fort det snöar. Eller är soligt. Eller bara är väder. Men de har aldrig varit intressanta.

"Bara så att ni vet – jag är på restaurang"-incheckningarna imponerar inte på någon. Och gör de det blir folk bara avundsjuka och sura.

Och "jag säger bara hälften för att skapa uppståndelse"-inläggen kan ge vem som helst krypningar i kroppen.

Men här sitter jag och tittar på mitt eget inlägg som lämnat massor av frågetecken i luften.

Jag har ju naturligtvis en anledning till detta.

Jag skulle väl aldrig bli som de där människorna som författar irriterande inlägg hela tiden (eller åtminstone gjorde – jag vet inte längre eftersom jag smidigt plockat bort deras uppdateringar från flödet). Om det inte vore för att jag inte kan hålla mig.

På torsdag kommer Duo Nöje få ett helt nytt utseende och en helt ny innebörd. Ända sedan jag påbörjade arbetet på den här redaktionen har jag jobbat med att plocka fram den här gemensamma satsningen för Kuriren och NSD, samtidigt har jag försökt upprätthålla en någorlunda nöjesbevakning med vänsterhanden. Jag har inte riktigt kunnat berätta om vad som varit på gång – men samtidigt bubblar tankarna om nya Duo Nöje i mig. Och det måste komma ut.

Under hela veckan har jag suttit och väntat på att få det sista klartecknet som gör att den 11:e och 12:e december ska få den start satsningen förtjänar. Men jag har inte vågat säga något på grund av rädslan för att tvingas ta tillbaka det jag trumpetat ut.

Därför satte jag mig och öppnade ventilen lite lite under torsdagen. Jag öppnade Duo Nöjes Facebooksida och skrev "boka in den 12 december" och "då kommer vi bjuda på en spektakulär fest".

Inte vad för typ av fest, inte vilken populär artist som skulle uppträda, inte vilken klubb som skulle invaderas.

Jag bröt mot den nya tidens dödssynd. Hoppas ni förlåter mig.

Om inte min ursäkt är god nog ställer jag hoppet till att en releasefest på Cleo, för Duo Nöjes nya sajt, med uppträdande av Alina Devecerski och med Zacke som värd duger som plåster på såren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!