Folkligt när Pistvakt skakade loss

PISTVAKT & LENNIE NORMANBoden ArenaLördag 20.00

Pistvakt i Boden Arena

Pistvakt i Boden Arena

Foto:

Konsert2009-03-30 06:00
Att televisionens genomslagskraft är stor märktes när Pistvakt tillsammans med Lennie Norman dukade upp för show.
Först ut var ståuppkomikern Lennie Norman som direkt började slänga käft med publiken. Här avhandlades allt från norrlänningens syn på stockholmaren till en avslutande anekdot om hur Norman hamnade i samma hotellsäng som en naken Claes Malmberg.
Däremellan fick vi en lektion i manligt och kvinnligt samt veta att den framlidna Astrid Lindgren förmodligen varit hög på droger när hon skrev sina berömda barnböcker. "Hon bodde ju granne med Vasaparken i Stockholm och där såldes det alla möjliga grejer kan jag lova", sa Lennie Norman och rev ner en av många skrattsalvor.

60-åringen är som ett självspelande dragspel, utan att för den skull bli långtråkig. Jag är glad att han utelämnade de billiga sexskämten som varje ståuppkomiker verkar ha i sin bakficka.
Efter Lennie Norman var det dags för Sven-E (Lennart Jähkel), Jan-E (Jacob Nordenson) och Olle (Tomas Norström) att gasa in på sin Ockelbo-skoter.
Med sina orangefärgade televerksjackor och svarta skinnvästar framförde de tre bröderna Marklund i princip alla låtarna från albumet Gaj å partaj som släpptes 2001.

Varje handledsskakning och rumpvickning satt perfekt. De yviga rörelserna, som skulle föreställa någon sorts koreografi, var inte på något sätt vacker men det är precis det vi älskar med den bortkomna brödratrion som mer än gärna delade med sig (i mellansnacket) av sina vardagliga sysslor i den fiktiva hembyn Svartlien.
När Lennart Jähkel, ackompanjerad av Jacob Nordenson på tvärflöjt, framförde De finns ett stors blev det både gulligt och smått känslosamt.
I kvällens sista akt reste sig delar av publiken på parkett förnöjsamt upp och visade sin uppskattning för Svartliens stoltheter.
Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström såg glada ut när de klev av scenen. Mest nöjd var nog publiken som med all säkerhet kände att de fått valuta för pengarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!