En bok väl värd att läsa

18 april 2017 06:00

”Party! Party!” handlar om Kanin som bor hos en helt vanlig människofamilj i en lägenhet men känner sig ensammast i hela världen. ”Vem bryr sig om en vanlig Kanin när det finns fiskar av guld som kan spela piano…” tänker han sorgset innan han kommer på att han kan ordna en fest. Kanin, som är ett modernt litet djur, ser genast till att maila sina vänner och bjuda in dem till kalas.

Vännerna dyker upp, en efter en, och festen kan börja. Allt flyter på tills det vilda råttgänget Pälsänglarna väller in, förtvivlat ser Kanin på när hans lugna fina fest förvandlas till ett vilt partaj av sällan skådat slag. Från att ha varit nöjd och glad, känner han sig nu ännu ensammare än tidigare. Hur ska detta gå? Hur ska han hinna städa upp innan familjen vaknar? Det visar sig att Pälsänglarna inte bara är bra på att dansa och göra konster i kristallkronan, de är också bra på att städa, så när pappan i familjen stiger upp, ovetande om nattens händelser, ser allt ut som vanligt och Kanin sover gott, lycklig och inte längre ensam.

Författaren och illustratören Maria Poll förmedlar i boken de tankar av osäkerhet som många bär på men tror att de är ensamma om, och att det ibland är värt risken att kliva utanför komfortzonen för att bli starkare.

Från och till blir texten för lång för treåringen som hellre vill prata om bilderna som mot den svarta bakgrunden är väldigt detalj-rika och roliga att titta på.

De olika djuren porträtteras på ett utmärkt sätt och förgyller verkligen boken. Min slutsats blir att ”Party! Party!” är en bok väl värd att läsa.

NY BARNBOK

Maria Poll Party! Party! Ellerhur förlag
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anne-Charlotte Vennberg Lindgren