Tigerbukten tillbaka efter tragedin

”Tre killar med stora muskler, stora läppar och mycket läppstift som spelar juckrock som får en att tänka efter”. Tigerbukten är tillbaka, och till helgen spelar de på Luleå Pride.

Tillbaka. Emil Larsson, Jonathan Winblad von Walther och Rasmus Winblad är Tigerbukten.

Tillbaka. Emil Larsson, Jonathan Winblad von Walther och Rasmus Winblad är Tigerbukten.

Foto:

Duo nöje2016-06-13 11:30

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

2014 släppte Tigerbukten, baserade i Göteborg men med Luleåsönerna tillika bröderna Rasmus och Jonathan Winblad von Walter i spetsen, EP:n ”Tut Tut” och singeln ”Djuret Som Bor I Dig”. Totalt åtta spår med punkig partyrock som direkt gav bandet en entusiastisk fanbas, inte minst i Luleå. Men så i april i fjol, bara veckor innan bandet var bokade att spela på ”Springbreak Holocaust” på Föreningsgatan 7, fick partyt ett tragiskt slut när bandets basist Nils Kejonen (som även spelade med Rasmus Winblad i Milyon) hastigt gick bort. Och för ett tag såg det ut som om Tigerbukten var historia.

– Det var en jävla tragedi för oss alla. Det är ju bara party och skoj med Tigerbukten, men det kändes inte roligt längre och då var det ingen vits att hålla på så vi lade ner helt och hållet, berättar Jonathan Winblad von Walter.

Bandet lade upp en svart bild som profilbild på Facebook och tystnaden sänkte sig över Tigerbukten. Men så, någon gång under det nya årets första månader, vaknade besten till liv igen. Något som var långt ifrån säkert skulle hända.

– Vi lade allt på is i ett halvår minst innan vi ens pratade om det. Man får känna på sånt där, det är ju en känslomässig sak. Men sen bestämde vi oss för att fortsätta, det var roligt att repa och göra nya låtar igen och det kändes fint mot Nils att vi tre som blev kvar fortsatte spela.

Idag består Tigerbukten av Jonathan Winblad von Walter på sång och gitarr och Emil Larsson på trummor. Rasmus Winblad som tidigare spelade gitarr har sadlat om och tagit över efter Nils Kejonen som basist.

– Rasmus håller på att lära sig spela bas och det går jävligt bra. Vi är ju färre nu så vi får dundra på lite mer och kompensera för det. Det har kanske blivit lite punkigare och argare är förut, men det är ju fortfarande bara enkel jävla punkrock, menar Jonathan Winblad von Walter.

Första giget i den förra hemstaden bränner Tigerbukten av på Luleå Pride på lördag, och Jonathan Winblad von Walter tror att Luleåborna är bättre förberedda för bandet än de, enligt sångaren, mer mjäkigt lagda Göteborgarna.

– Vi är nästan lite för tuffa för Göteborg, men i Luleå är det inga konstigheter, där är alla tuffa. Jag och Rasmus har ju vänner och familj där uppe så det är alltid asfett att spela i Luleå. Och Pride ska bli skitskoj. Luleå har funnits i typ 300 år, och på 300 år fanns inte Luleå Pride, men nu finns det och det är ju skitfett, så då måste vi ju upp och spela.

Det har gått ett och ett halvt år sedan ”Djuret Som Bor I Dig” släpptes, men ska vi tro Jonathan Winblad von Walter lär den som vill ha ännu mer av Tigerbukten inte behöva vänta allt för länge på en ny studioinspelning.

– Vi har en massa låtar, nu ska vi bara försöka hitta en tid som funkar för alla att spela in. Vi jobbar ju och har barn och är lärare och plåtslagare och alkoholister, så det blir jäkligt bökigt att hitta tid i kalendrarna. Men så snart som möjligt blir det en EP, och den kommer bli grym.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!