Rockklubben som skrämmer bort dansgolvet

Solen har gått i moln och rosévinet har tagit slut.Det är dags att gå inomhus och skruva upp volymen.

Raised Fists Daniel Holmgren har startat rockklubben Blackout som har nypremiär på fredag.

Raised Fists Daniel Holmgren har startat rockklubben Blackout som har nypremiär på fredag.

Foto: Linnea Ivarsson

Duo Nöje2015-08-11 15:00

Sommaren går mot sitt slut och portarna öppnar på allvar för inomhussäsongen.

Det betyder också att Blackout är tillbaka i Luleå. Under våren har rock- och metalklubben huserat på onsdagar i Allstars lokaler, men när de hårdare tonerna drar igång vid säsongspremiären är det på en fredag.

– Vi jobbar på att nöta in konceptet och det kommer växa med tiden, det kommer bli bättre och bättre, säger arrangören Daniel "Dino" Holmgren.

Raised Fist-gitarristen tyckte själv att det saknades en klubb i hans smak och drog igång arrangemanget i slutet av förra året. Till hösten är tanken att han ska fortsätta spela skivor på Blackout en gång i månaden – minst.

– Jag försöker köra relativt kommersiellt, det är hårfint – jag vill inte köra på för hårt. Även om jag vill köra det jag själv lyssnar på måste jag tänka på att variera lite. Det kan inte bara vara Meshuggah, jag slänger in lite Nirvana och någon Foo Fighters-dänga också.

Som mest har klubben lockat 450 personer, under julhelgen, och förhoppningen är att utveckla konceptet.

– Det finns möjlighet att köra någon liveakt också, att bredda ut det lite. Men vi har inte riktigt pratat om det ännu, vi mjukar bara upp och ser om det finns intresse och det känns som att det finns ett underlag i Luleå, säger Daniel Holmgren.

På fredag används huvudingången som vanligt, men tidigare har besökarna använt en alternativ ingång för att skapa en "klubbigare" känsla i den stora lokalen.

– Det är rätt bra om man kan skydda av, det blir en annan entré och folk sitter där de inte annars sitter. Det blir lite tightare och lite mer klubb, konstaterar "Dino".

Men den som vill svänga sina lurviga får jobba hårt för att dra igång ett dansgolv. Att få besökare att röra på sig är inte prio.

– Man kommer in, tar sig en bira och det spelas fet musik. Det behövs inte mer än det, konstaterar Daniel Holmgren.

Blackout

Var? Allstar i Luleå

När? Fredag 23.00–03.00

Hur? Nattklubb med rock och metal i högtalarna

Pris? 50 kronor

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!