Piteåbon med siktet inställt på Melodifestivalen

I förra veckan tillkännagavs de sex bidrag som valts ut till Norrbottensfinalen av P4:s stora musiktävling Svensktoppen Nästa. En av finalisterna är Piteåbon och melodifestivalfantasten Georgios Molander Wiklund.

Georgios Molander Wiklund är en av sex finalister i Norrbottensfinalen av "Svensktoppen nästa".

Georgios Molander Wiklund är en av sex finalister i Norrbottensfinalen av "Svensktoppen nästa".

Foto:

Duo nöje2016-04-19 16:46

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

25-årige Georgios Molander Wiklund kommer ursprungligen från Södertälje, men läser just nu filmproduktion på LTU i Piteå.

– Det är ett helt annat forum än musik, men jag började skriva låtar när jag gick i sexan. Det började med en kärlekslåt till en som just hade börjat i klassen (skratt). Sen har jag bara fortsatt, och förhoppningsvis blivit bättre med tiden.

Redan 2010 släppte Georgios Molander Wiklund låten "Young Soldier", som han även producerade en musikvideo till. Inte heller på scen är han någon nybörjare, både 2015 och 2016 medverkade han i "SMASK", "Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest", där han i år kom han trea med låten ”En Hjälte”.

– Vi klädde ut oss till superhjältar, vilket var jättekul. Hur ofta får man vara hjälte, liksom?

I "Svensktoppen nästa" ställer han upp med den egenhändigt komponerade ”No Gravity”, en låt han skrev redan för två år sedan. Men det var nära att han inte ställde upp i tävlingen.

– Jag tänkte egentligen skicka in låten redan förra året, men det kändes som den inte var riktigt klar. Men i år, dagen innan sista anmälningsdagen, tänkte jag att jag måste göra nånting med den. Det är en ganska betydelsefull låt för mig.

Sagt och gjort. Låten skickades in och i två långa veckor vankade Georgios av och an i lägenheten och väntade på svar.

– Det var väldigt nervöst. Sen fick jag mail om att jag var antagen, då hoppade jag runt som en dåre i lägenheten, lycka!

Att Melodifestivalen och Eurovision är två brinnande intressen för Georgios Molander Wiklund är inget han sticker under stolen med. Han påstår sig dessutom alltid kunna gissa rätt på vem som ska vinna.

– Alltid. När jag såg Måns Zelmerlöw förra året, och han i stort sett hade en musikvideo på scen, då visste jag att det skulle bli svårt att toppa. Allting spelar roll, låt, ljus, det visuella. I Eurovision tror jag Frans ligger bra till. Det är många i år som har Måns-liknande effekter på scen, men Frans står bara där, det innebär att han kommer stå ut mer.

Att själv en dag vara med i "Mellon" är Georgios Molander Wiklunds stora dröm, och han ser "Svensktoppen nästa" som det första steget.

– Min låt är väldigt anpassad för "Mello" och Eurovision, och vi håller på och jobbar på en scenshow. Dessutom spelar jag in en musikvideo som kommer släppas inom de närmaste veckorna.

Hur det går för Georgios Molander Wiklund i finalen, som sänds live i P4 Norrbotten från Lilla Salen i Kulturens Hus den 20 maj, återstår att se. Men själv vet han varför just hans låt borde vinna.

– Jag tror jag har lagt rätt känslor i låten, och i varje grej jag gör som är mediarelaterad vill jag ha en story, och jag tycker att jag har en bra story i min låt.

Namn: Georgios Molander Wiklund

Ålder: 25

Bor: Piteå, kommer ursprungligen från Södertälje.

Aktuell: finalist i Norrbottensfinalen av Svensktoppen Nästa med låten "No Gravity".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!