"Patrik Larsson" avslöjar: Så blir Mammas nya kille

Efter drygt fyra års frånvaro är "Mammas nya kille" tillbaka. I ny och klassisk form.

Mammas nya kille: Mattias Fransson, Sofia Wretling, Lars Berge, Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling.

Mammas nya kille: Mattias Fransson, Sofia Wretling, Lars Berge, Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling.

Foto: Sveriges radio

Duo Nöje2015-08-19 17:00

Mammas nya kille har utsetts till Sveriges Radios bästa humorprogram genom tiderna av tittarna, före succéer som Hassan och Rally. Därför har saknaden varit stor hos lyssnarna när hjärnorna bakom programmet låtit det vila sedan 2011.

– Det har man märkt av, inte minst när Sveriges radio släppte första säsongen på podd. Då var det stort intresse kring det, berättar Luleåsonen Sven Björklund.

På söndag, den 23 augusti, sänds nypremiären av programmet och för Duo Nöje berättar Sven Björklund (alias Patrik Larsson, alias Agneta, alias Lars Stenberg ...) vad lyssnarna kan förvänta sig av den nya säsongen.

– Förra säsongen var vi ganska vågade, Bengt (Strömbro, programledare) var inte med lika mycket. Men nu har vi gått tillbaka till en ganska klassisk MNK-uppställning där karaktärerna kommer till studion och pratar, berättar han.

Blir det inga resor genom Sverige?

– Ja, Mangan har ju sitt uppdrag, han puttrar på på egen hand. Men för det mesta är det så att gubbarna och tanterna kommer till Bengt och pratar av sig.

Mammas nya kille har 14 nya avsnitt som väntar på att sändas, söndagar klockan 16.00 i P3, och lyssnarna som gillat tidigare avsnitt lär bli nöjda även denna gång.

– Det är nog bara gamla karaktärer, som har varit med tidigare – det blir inte så mycket nytt, säger Sven Björklund.

Vad är det som gör att ni går gå tillbaka till det "klassiska formatet"?

– Det kändes roligt att göra det, det var kanske så att vi saknade det lite grann. Det var där allting började.

– Sedan handlar det ju om vilka idéer man får, alla idéer passar kanske inte genom att karaktärerna pratar med Bengt – de mår bra av att vara själva. Men den här gången blev det mycket idéer kring studion, säger Sven Björklund.

För Björklund har det varit ett fullmatat schema det senaste halvåret. Sedan i februari har arbetet med Mammas nya kille pågått och så sent som för två veckor sedan lades de sista pusselbitarna. Samtidigt jobbar han och Olof Wretling på att dramatisera boken Till häst genom Västerbotten för en radioteater som kan sändas kring årsskiftet och de åker snart ut på turné med föreställningen med samma namn.

– Det har varit mycket, men det är bara roliga saker och då jobbar man så gladeligen (skratt). Jag har lite svårt att vara ledig på sommaren också, jag tycker att det är lite obehagligt (skratt), säger Sven Björklund.

Föreställningen stannar till i Piteå och Luleå 29–31 oktober.

– Det ska bli väldigt kul att få åka ut på den turnén, det är från Malmö till Luleå. Vi ska åka på hela Norrlandskusten, men också mindre ställen som man annars inte turnerar på.

https://www.youtube.com/watch?v=mwlfEVxmtsc

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!