Okände Luleåbon med en halv miljon Spotifyspelningar

När 16-årige Luleåbon Benjamin Juntti laddade upp sin låt ”Dawn” på Spotify för en dryg månad sedan hade han siktet inställt på att få 1 000 spelningar. I skrivande stund ligger den siffran på 609 974.

Benjamin Junttis musikkarriär fick en kickstart, tack vare en Schweizisk Spotify-playlist.

Benjamin Junttis musikkarriär fick en kickstart, tack vare en Schweizisk Spotify-playlist.

Foto: John Strömshed

Duo nöje2016-10-20 10:00

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Benjamin Juntti går första året på estet-media programmet i Luleå. För en dryg månad sedan laddade han upp den egenkomponerade låten "Dawn" på Spotify. Sedan gick allt väldigt fort.

– Jag släppte låten genom en sida som heter RouteNote, där man inte behöver vara signad av något bolag. Av en ren slump hamnade den på en spellista med 96 000 följare, och det blev en rejäl boost. Som bäst har jag haft 30 000 spelningar på en dag.

I dag har "Dawn" en bra bit över en halv miljoner spelningar, de flesta i USA. Låten är den första inom genren tropical house som Benjamin Juntti gjort, men efter succén har han bestämt sig för att det är ett spår han kommer fortsätta satsa på.

– Jag har gjort musik i typ två år men just den här låten var den första jag gjorde i den här genren, så det blir nog att fortsätta med det. Min senaste låt ”Lose Control” släpptes för någon vecka sedan och har redan 65 000 spelningar, och den har inte blivit upplagd på någon spellista. Så det går ganska bra nu.

Snart hoppas Benjamin Juntti lyckas nå upp till den magiska gränsen en miljon spelningar för "Dawn", något som inte lär vara omöjligt om låten fortsätter lyssnas på i samma takt. Och den unge musikskaparen har en tydlig vision om var han vill komma med sin musik.

– Jag har köpt ganska mycket studioutrustning för pengarna jag fått in. Målet är att kunna leva på det här, att få 500 000 spelningar på varje låt jag släpper. Sen vill jag bli DJ, det är ett mål jag haft ända sedan jag började göra musik.

MISSA INGET, FÖLJ DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!