Norrbottningarna backar upp Doug Seegers i sommar

Countrystjärnan Doug Seegers satsar på en fullmatad sommar – och plockar in två norrbottningar i sitt turnerande band.

Örjan Mäki åker på countryturné i sommar

Örjan Mäki åker på countryturné i sommar

Foto: Johan Ylitalo

Duo Nöje2015-05-21 08:20

Doug Seegers gjorde sig känd i "Jills veranda", då han som hemlös musiker i Nashville imponerade och plockades upp av Jill Johnson. Succén i Sverige blev total och singeln "Going Down To The River" toppade listorna.

I år beger han sig ut på turné igen, i Sverige och Norge, med spelningar fem–sex gånger i veckan under perioden 26 juni–15 augusti. Och då gör han det med norrbottniska musiker som uppbackning.

Gitarristen Örjan Mäki och trummisen Simon Wilhelmsson, båda från Pajala, har blivit handplockade för att följa med på turnén.

– Det är jättekul, det ska bli fantastiskt att spela med en musikant som Doug Seegers. Det är en sådan country som jag tycker om, säger Mäki.

Gitarristen, som också spelar pedal steel, har tidigare spelat tillsammans med andra amerikanska musiker genom sitt samarbete med bolaget Rootsy. Förra sommaren spelade hans Willy Clay Band tillsammans med Doug Seegers på en handfull ställen och då träffades musikerna.

– Han har ju haft ett jättegenomslag och det verkar hålla i sig. Enligt bokningsbolaget finns det fortfarande en jättefterfrågan efter Doug, han har lyckats riktigt bra, säger Örjan Mäki, som numera är bosatt i Norrtälje.

Det var Örjan Mäki som föreslog Simon Wilhelmsson som trumslagare och fick med honom på tåget.

– Simon är en av de bättre trummisar jag har hört. Jag har följt honom ganska länge och har haft honom som elev till och med, säger han.

Wilhelmsson, som spelar med Raj Raj Band och Lindvalls Lads, har spelat trummor sedan barnsben och ser fram emot äventyret.

– Det ska bli jättekul att komma ut och spela med honom och gänget, det kommer bli roligt att få åka ut på turné igen. Det är bra musik, säger han.

Har du lyssnat mycket på Doug Seegers?

– Jag har hört "Going Down To The River" tidigare men har börjat lyssna in mig inför turnén nu – det är klassisk country som jag gillar.

Ser du det som ett erkännande att få åka med?

– Det är i alla fall en möjlighet för mig att visa upp mig genom att åka ut med en så pass etablerad musiker. Det ser jag fram emot.

Enda besvikelsen för länsduon är att turnén inte når till Norrbotten, men Örjan Mäki är glad över att få uppträda med Nashville-musikerna (förutom Seegers en basist och en fiolspelare) på klubbar och festivaler.

– Det är alltid kul att spela med amerikanska musiker och spela deras musik, det ser jag fram emot, säger Örjan Mäki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!