Svensbyns Jenny Niska är Norrbottens representant i Sveriges mästerkock och efter onsdagens finalprogram visade hon att hon hör hemma bland de främsta. Trots svåra förutsättningar.
När Niska trodde sig vara nöjd med sitt val i skafferiet fick hon byta plats och ingredienser, dessutom skulle hon laga en asiatisk rätt.
– Jag lagar inte asiatiskt, det här kan gå hur som helst. Alltså glasnudlar .., sa hon med ett skratt.
Jenny Niska bjöd juryn på en marinerad laxfilé med friterade glasnudlar och salsa, något liknande hade hon aldrig lagat.
– Det är klart att det är jättejobbigt och jättepressande, men det är ju roligt. Det är ju därför vi är här, konstaterade hon i tv.
Det visade sig att jurymedlemmarna gillade hennes maträtt och hon utsågs till en av åtta finalister som gick vidare utan elimineringskval.
– För 20 år sedan hade blivit ett jädra liv om man körde fisken i 44 grader, tack och lov är det inte så i dag. Den här är perfekt, sa Leif Mannerström.
Ett bättre utlåtande kunde hon inte förvänta sig och nu tillhör hon topp elva.
– Leif gillade fisken! Det känns bra, det känns riktigt bra, sa hon.