Manifest On Tour - En väg in i musikbranschen

I fjol gick Haartland hela vägen och fick inviga Manifestgalan. På torsdagkvällen får fem nya akter chansen när Manifest On Tour sätts upp på Ebeneser i Luleå.

Manifest On Tour. John Ash Trips är ett av årets deltagande band.

Manifest On Tour. John Ash Trips är ett av årets deltagande band.

Foto: Pär Bäckström

Duo nöje2016-10-19 15:00

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

På torsdag arrangeras den turnerande musikbranschworkshopen Manifest On Tour på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå. Det är sjunde året i rad som evenemanget genomförs, och turnén besöker åtta städer runt om i Sverige. SOM:s (Svenska Oberoende Musikproducenter, reds anm) och BD Pop:s Petra Lundmark sitter med i jurygruppen.

– Det här är till för alla som är musikintresserade och vill utvecklas inom musiken. Fem band kommer spela live, ungefär en kvart var, sen får de feedback på sina framträdanden. Det finns även rum för de som sitter i publiken att ställa frågor om hur man ska gå tillväga för att utvecklas och komma framåt.

Manifest On Tour är öppet för allmänheten, med gratis inträde. Årets deltagande artister är Jokkmokksbandet Frithiof, Luleåbanden John Ash Trips, Norra Reviret och Statik Eyes samt High Hope från Skellefteå, de flesta mer eller mindre bekanta namn om man är någotsånär insatt i den norrbottniska musikscenen. Och i och med Manifest On Tour har de nu chansen att få visa upp sig för en bredare publik.

– Ett band från varje stad blir skickade till finalen i Stockholm, dagen innan Manifestgalan. Vinner man där får man öppna hela galan, där hela indiebranschen finns på plats.

I fjol skickade juryn Luleåbandet Haartland vidare till finalen, som de dessutom vann, med ett bejublat öppningsframträdande på Manifestgalan som resultat. Och Petra Lundmark menar att årets akter är minst lika bra.

– Det är riktigt intressanta akter i år, som redan kommit en bit på vägen. Manifestgalan är indiebranschens Grammis, kan man säga, så det är ett jättebra tillfälle för ett nytt band att få visa upp sig.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!