Ledin kommer med sommar: "Nästan spooky"

Under fredagen sken solen över Kiruna igen. Inte så konstigt, Tomas Ledin hade landat.

Foto: Sara Moritz

Duo Nöje2015-06-26 18:49

Finns det någon svensk artist som personifierat sand under tårna eller brunbrända ben lika mycket som Tomas Ledin? Knappast.

Därför var det passande att sångaren kom med sommar till Kiruna under fredagen.

– Vid ett flertal gånger har det varit dåligt väder och när vi gått upp på scenen har det spruckit upp. Jag har till och med varit med om att de som spelat före mig har gjort det i spöregn – och sedan blir det sol, det är nästan "spooky", säger han till Duo Nöje.

Undertecknad benämner honom lite slarvigt som "sommarartist", något han inte själv håller med om, men visst håller han med om att han förknippas med årstiden hos många.

– Det har väl att göra med några låtar jag gjort. Sommaren är kort, Blå blå känslor, En dag på stranden ... det är inte så många men folk har tagit till sig låtarna. Och det har nog hjälpt till att skapa bilden, säger han.

Efter 50 år i branschen finns det en hel del låtar att välja bland och möjligtvis kommer det bli en hel sommarreportoar under fredagskvällen i Kiruna. Beroende på hur publiken upplever låtarna.

– Det händer att jag träffar folk som säger att I natt är jag din är en fantastisk sommarlåt, men för mig är det en kärlekslåt. De kanske har hört mig framföra den på sommaren eller träffat någon till den låten på sommaren – och de har naturligtvis rätt, säger Tomas Ledin.

Har du gjort några vinterlåtar?

– Ja, några höstlåtar har jag i alla fall. Jag har inte skrivit Vintern är lång ännu (skratt), men det finns några som utspelar sig under vinterhalvåret. Det finns nog referenser i texterna, inbillar jag mig i alla fall.

Enligt uppgifter har arrangörerna försökt få Tomas Ledin till Kiruna under hela festivalens levnadstid, och nu äntligen lyckats. Till fansens stora glädje.

– Jag hörde att det funnits ett stort intresse, det blev jag väldigt glad över att höra. Det hade jag inte förväntat mig, säger han.

Läs en recension av Tomas Ledins konsert på duonoje.se under fredagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!