Här är Luleå Pride-arrangörens svar på kritiken

Dennis Kalla riktar stark kritik mot arrangören av Luleå Pride. Nu ger Sophie Gunnarsson sin syn på saken.

Sophie Gunnarsson fick utstå kraftig kritik från Dennis Kalla efter söndagens konsert på Luleå Pride.

Sophie Gunnarsson fick utstå kraftig kritik från Dennis Kalla efter söndagens konsert på Luleå Pride.

Foto: Karin Bergdahl

Duo Nöje2015-06-17 12:00

Under tisdagskvällen gick Dennis Kalla ut på sin Facebook-sida och beskrev sig som ledsen och förnedrad av behandlingen från Luleå Prides arrangör.

Efter att ha blivit ombedd att inte spela akustiskt ledsnade Sophie Gunnarsson på artistens beteende.

– Genom att plugga ur försvann lite av Luleå Prides tanke med hur vi ser på artister och helheten. Min önskan var att fler skulle få ta del av musiken och stämningen som den skapar, berättar Gunnarsson.

– Han fortsatte utan högtalare, vilket gjorde att man inte hörde någonting om man inte satt nära scenen.

Dennis Kalla säger att du då slog på musik i ett tält för att störa hans konsert.

– Vi slog på musik längre bort i parken i RFSL-tältet, och inte speciellt högt, för att folk som var där skulle få ta del av mer än en tyst park, säger Gunnarsson.

Enligt arrangören var Dennis Kalla uppretad över att inte få spela under fredag eller lördag kväll, vilket hon tyckte märktes.

– Jag fick en känsla av att han redan när han kom till Luleå Pride på söndagen hade en inställning och tanke på att det inte skulle komma så mycket folk. Då ville jag förmedla att alla i parken kunde ta del av hans musik, inte bara de som sitter närmast, säger Gunnarsson.

När Dennis Kalla pluggade ur förstärkaren för att spela akustiskt inför publiken närmast scenen ansåg arrangören att helhetsintrycket i parken försvann. Vilket gjorde att hon reagerade.

– Alla har förhoppningsvis goda intentioner i det de gör och det tror jag att han också hade. Han har en tanke om hur hans konsert blir bäst och hur han ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. Det är viktigt att tänka att jag också hade goda intentioner med vad jag gjorde. Jag har en tanke med vad jag tycker passar bäst in på Luleå Pride och jag hade gärna tagit del av informationen innan om hur han hade tänkt sin konsert. Då hade jag kunnat placera honom någon annanstans än på den scenen.

Enligt honom uppfattade du hans agerande som en protest?

– Protest? Absolut inte, absolut inte. Jag tänkte att han ville göra så för att det skulle bli bäst, men absolut inte någon protest. Jag ville bara att alla i parken skulle höra honom, oavsett om man satt nära eller bit ifrån. Jag tänker inte att det var en protest. Mot vad? Mot Luleå Pride?

– Det hade varit absurt. Däremot tänker jag att han kanske, eftersom han inte var nöjd med sin tid på söndagen, hade en föreställning om vad som är en bra eller en dålig konsert. Och kommer det "bara" 50 pers så är det kanske dåligt, medan jag tänker att det inte alls var dåligt. Hans musik och hans känsla skulle sprida en stämning i hela parken och det gjorde han när han började konserten med att spela On my skin.

När Dennis Kalla plockat ihop sina grejer och var på väg att lämna området konfronterade parterna varandra.

Skällde du på honom?

– Nej, det tycker jag inte. Däremot hade vi en diskussion med mycket känslor och tydliga åsiktsskillnader om vad som hade hänt och vad som är en bra konsert.

I Dennis Kallas Facebook-inlägg skriver han att han anklagades för att "vara anti-feminist och ett manssvin".

– Jag säger att saker är någonting, men inte att någon speciell person är det. Det är skillnad och man ska vara medveten om hur det man gör och hur man handlar kan uppfattas av andra, säger Gunnarsson.

– Vi pratade med varandra och båda fick säga vad vi kände och tyckte då.

Arrangören säger att hon inte själv läst hans Facebook-inlägg och vill inte starta någon konflikt.

– Jag är van vid att möta motgång, hat och missförstånd mot min person och vad jag gör. Jag tycker att det känns hundra gånger roligare att fokusera på det som var bra, alla bra konserter och underbara föreläsningar, alla som gick i paraden. Det är klart att vi i Luleå Pride har som ambition att alla artister, medverkande, föreläsare, utställare och restauranger har en bra känsla efter festivalen. Precis som vi hoppas att alla besökare har, säger Sophie Gunnarsson.

LÄS MER:

Jättebråket som ger Luleå Pride sur eftersmak

.

MER FRÅN LULEÅ PRIDE:

Vimmel från Prideparaden

Recension: Kitok övertygar inte

Recension: Sápmi represent

Recension: Könsförrädare låter musiken tala

Mariette: "Livet blir så mycket bättre om man bara får vara"

Recension: Alaska sopade rent i manegen

Recension: Rosh har inte förtjänat sin krona, än

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!