Framgångspoddens skapare fick inspiration från Luleå

Nya podcasten vill lyfta fram framgångsrika kvinnor. Själv tackar Nina Lund Luleå för draghjälpen ut i världen.

Foto: Anna Maria Zunino Noellert

Duo Nöje2015-10-28 19:00

Under onsdagen lanserades den nya svenska podcasten Drivet, som tar upp kvinnliga framgångssagor. Bakom satsningen står Los Angeles-baserade Nina Lund och Josefin Eriksson, som träffar framgångsrika kvinnor under 45 minuters samtal.

– Genom att lyssna på andra kvinnor som vågat ta risker för att få göra något de brinner för hoppas vi att de som lyssnar ska inspireras till att gå sin egen väg, var den än leder, säger Nina Lund.

Lund driver själv produktionsbolaget Viking Brothers Entertainment tillsammans med skådespelaren Peter Stormare och brorsan Glenn Lund. Själv tackar Nina Lund, som är uppvuxen i Karlskoga, sin mammas och brödernas födelsestad för en del av framgången hon har haft.

– Jag tror att Luleå var staden som liksom gav mig ro att känna att det finns något bättre därute. Jag tyckte inte om att åka till Örebro eller Stockholm så mycket, det var verkligen Luleå som var favvon, säger hon.

Trots att hon bor i "drömmarnas stad" Los Angeles tänker hon tillbaka på Luleå som staden i hennes drömmar. Hon har spenderat många somrar och jular där hennes föräldrar träffades.

– När jag var liten ville jag flytta till Luleå för jag trivdes otroligt bra där. Det kändes alltid mer som hemma än mitt riktiga hemma. Människorna i Luleå är så sjukt trevliga och påminde om min mamma som är ganska typiskt norrländsk lugn och som är en av mina förebilder i livet, berättar Nina Lund.

I det första avsnittet medverkar Karin Söderlind, VD för modehuset House of Dagmar.

Drivet

Urval av gäster den närmaste tiden:

Skådespelaren Nour El Refai, hjärnforskaren Katarina Gospic, grundarna till Yollibox Sofie Stenmark & Victoria Carlsson , Emy Blixt (grundare av Swedish Hasbeens).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!