Duo Nöjes guide till TV-höstens bästa serier

Hösten har kommit till Norrbotten – och med den en hel drös seriestarter. Duo Nöje ger dig guiden till några av de största anledningarna att omfamna höstmörkret.

Det blir både robotcowboys, mord och gammal mat när Duo Nöje tipsar om höstens bästa serier.

Det blir både robotcowboys, mord och gammal mat när Duo Nöje tipsar om höstens bästa serier.

Foto: Kollage

Duo nöje2016-09-15 11:00

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

"Shameless" - säsong 7 (Premiär på Showtime den andra oktober)

Snart drar den sjätte säsongen av USA-versionen av Shameless igång, och som vi har längtat efter att få följa den alkoholiserade losern Frank Gallagher (William H Macy i sitt livs roll), dottern Fiona och resten av den dysfunktionella familjen Gallagher genom ännu en säsong av diverse problem som aldrig tycks vilja upphöra.

Sjunde säsongen har premiär på Showtime den andra oktober. På Netflix finns än så länge bara de tre första säsongerna, men är man inte bekant med serien sedan innan är det ett bra ställe att börja på.

"Westworld" - säsong 1 (Premiär på HBO Nordic den tredje oktober)

Den enda sprillans nya serien på den här listan. "Westworld" är en serie inspirerad av Michael Crichtons film med samma namn från 1973.

Serien handlar om den futuristiska temaparken Westworld, som befolkas av intelligenta och högst realistiska robotar, dit betalande besökare kan komma och göra allt ifrån att ha sex till att ta livet av parkens invånare. Inte helt otippat går någonting väldigt fel och parkens skapare tappar kontrollen över robotarna.

Bland skådespelarna syns namn som Anthony Hopkins, Ed Harris och Evan Rachel Woods, och ska man tro förhandssnacket är det här inte en serie man vill missa.

"Historieätarna" - säsong 3 (Premiär i SVT1 den 14 november)

Äntligen är Erik Haag och Lotta Lundgren tillbaka för att fortsätta äta sig igenom den svenska historien, och samtidigt lära oss ett och annat om hur livet såg ut i Sverige förr om åren, med utgångspunkt från köksbordet.

Efter att tidigare ha avverkat allt från Vasatiden till 1980-talet har det nu blivit dags för bland annat 50-talet, 90-talet och 1600-talet.

Tredje säsongen av Historieätarna har sagts ska vara den sista, men innan man börjar deppa över det kan man skriva in SVT1 den 14 november i almanackan.

"Gåsmamman" - säsong 2 (Premiär på C More Series den 24 november)

Första säsongen av Gåsmamman, med Alexandra Rapaport som Sonja Ek och Tommy Körberg som gangstermorfarn' Anders Nordin, slog tittarrekord för egenproducerat drama hos Kanal 5. Nu drar snart säsong två igång, och av allt att döma är mardrömmen för Sonja och barnen långt ifrån över.

I säsong två dyker en hel del nya kända namn upp i rollistan, bland andra Allan Svensson och Morgan Alling. Den 24 november smäller det.

"The Fall" - säsong 3 (Premiär på BBC 2, hösten 2016)

Det har gått en smärre evighet sedan vi senast hörde av Gillian Anderson som polisen Stella Gibson i jakt på Jamie Dornans allt mer gäckande kvinnomördare Paul Spector. Men nu, snart två år efter säsong tvås nervkittlande avslutning är det dags igen.

Tredje säsongen av The Fall har i skrivande stund inte fått något spikat datum, men ”hösten 2016” pekar på att det inte ligger allt för långt bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!