Öppningsfrågan är lika oundviklig som svaret är givet.
Minns du senast du var i Luleå?
– Ja. 2011.
Senast Dilbahar Demirbag, eller Dilba, besökte Norrbottens residensstad var strålkastarljuset riktat mot henne igen, 15 år efter hennes genombrott.
Med låten "Try Again" ställde hon upp i Melodifestivalen och det var under deltävlingen i Luleå som hon åter skulle nå toppen. Men strålkastarljuset blev starkare än vad hon räknat med och dagarna i det nordliga länet blev till en mardröm.
– Jag minns att det inte var någon arbetsro i någonting, det var media i alla moment, säger hon och berättar om de 50-tal intervjuerna hon tvingades göra varje dag.
– Det var inte roligt alls, jag hade inte roligt.
Tävlingen gick inte heller som planerat. "Try Again" kom på sista plats, hon skippade efterfesten och det planerade skivsläppet kom av sig.
– Jag brukar hitta mitt sätt, men jag lyckades inte med det. Jag blev bara förbannad och kom i ett sådant läge att jag bad folk dra åt helvete hela tiden, säger hon.
Fyra år senare har albumet fortfarande inte släppts. Det har varit tyst kring Dilba.
– Jag har inte gjort så mycket, det är därför. Jag jobbar på ett danskt IT-bolag och säljer IT-konsulter, berättar hon.
Den planerade skivan finns fortfarande i hennes tankar, men i dag låter hon musiken snarare förgylla hennes liv än att ta energi och innebära krav.
Nu är hon tillbaka i Luleå och under fredagskvällen står hon på scenen i Kulturens hus. Den här gången tycker hon att det är betydligt roligare att besöka Norrbotten.
Den kurdiska nyåret firas och Dilba är dragplåster.
Mehmet Tekin, ordförande i Kurdiska föreningen, berättar att det är viktigare än någonsin att locka ickekurder till firandet som sker under två dagar (med tjuvstart på fredagen).
– Vi vill se till att svenskarna kan se vår kultur och då är det bra att en kändis som Dilba kommer hit, för att folk till arrangemanget, säger han.
När Dilba får höra att vad han sagt lyser hon upp, hon vet att hon är ett ansikte utåt för kurder i Sverige och uppskattar rollen.
– Jag är jättestolt över att folk känner så, på riktigt. Den värmen och kärleken jag får av "mitt folk" ... det låter högtravande att säga "mitt folk" eftersom även Sverige är mitt folk. Men ofta när jag går på restauranger i en annan stad blir jag exempelvis bjuden på mat av andra kurder, säger hon.
I ett tv-klipp berättar Dilba för Duo Nöjes läsare vad som gör ett bra nyårsfirande och hon påpekar att hon har väldigt många fina minnen från Norrbotten också. Kanske kommer hon tillbaka igen. Men då lär det inte vara på Melodifestivalscenen.
– Om jag ska vara med där igen ska jag inte framföra någonting. Då kan jag skriva åt någon annan som får jobba – jag kan hålla i vimplar (skratt).