LÄS MER OM LÄNETS UTELIV PÅ DUONOJE.SE:
Tankarna på att öppna ett komplement till Restaurang CG dök upp redan innan de första matgästerna satt sig ner. Drygt två år senare öppnar baren som ska leverera drinkarna de inte hunnit bjuda på tidigare.
– Vi vill att många ska kunna dricka drinkar hos oss, men vi har känt att vi inte kunde erbjuda det eftersom vi har fullt med matgäster, säger "Perry" Eriksson, serviceansvarig på CG.
Åtta personer har anställts för att fylla behovet då CG Bar öppnar strax intill restaurangen, därav tre kockar. Med tiden har konceptet gått från dryck till mat och dryck.
– Jag skulle vilja kalla det för en gastrobar, det blir väldigt mycket mat. Vi kommer att jobba med 20–25 mindre rätter, allt från sojarostade nötter i ett glas till att kunna bli rejält mätt på tre rätter, säger kökschef Thomas Larsson.
– Min ambition är att gästerna ska komma dit för maten, sedan får de gärna dricka också.
Bordsbokningar kommer vara möjligt till viss del, men initiativtagarna hoppas på många spontana barbesök. Ordet spontanitet går igen i menyn som kan varieras från vecka till vecka, beroende på råvaror.
– På CG har vi hittat ett DNA som vi jobbar efter. Här vill jag inte att det ska finnas några regler, vi ska laga det vi känner för. Det kan dofta kryddor från Asien, Nordafrika och Sydamerika, säger Thomas Larsson.
– Vi vill få utlopp för drinkarna och det blir fokus på drinkar. Men eftersom vi serverar mat kommer det också bli ett stort utbud av öl, på fat och flaskor, och mycket viner på glas, säger restaurangchef Petter Nyberg.
Förhoppningen är att kunna öppna inom de närmaste veckorna, men Thomas Larsson vågar inte säga exakt när.
– Vi har höga förväntningar på oss, det är därför vi inte vill sätta något öppningsdatum. Det måste komma när vi känner oss redo.