Bodens främsta youtuber gör TV-debut

Med över en halv miljon prenumeranter är han är en av Sveriges största youtubers. Nu gör Bodensonen Tobias "Tejbz" Öjerfalk debut som realitystjärna.

Realitystjärna. Tobias "Tejbz" Öjerfalk tar klivet från youtube till webbsänd TV.

Realitystjärna. Tobias "Tejbz" Öjerfalk tar klivet från youtube till webbsänd TV.

Foto: Simon Lussetti

Duo nöje2016-08-16 09:29

LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Med närmare 550 000 följare har bodensaren Tobias ”Tejbz” Öjerfalk, numera bosatt i Stockholm, med hjälp av sina spelvideos lyckats bli en av Sveriges största youtubers. Men när han började för åtta år sedan var han relativt ensam i genren.

– Jag började 2008 och då fanns det i stort sett bara två, tre amerikaner och en i Storbritannien som höll på. Så jag var lite en pionjär i Sverige, om man nu får säga så. I början var det ingen alls som kollade men efter sådär ett halvår började det gå bättre.

I dag har Tejbz levt på att spela datorspel i sju år, men trots att det kan låta som en dröm berättar han att det inte alltid varit någon dans på rosor. På grund av sjukdom tog han ett uppehåll från videomakandet, och arbetar just nu på att komma tillbaka.

– Det är jävligt roligt, men det kan vara ganska stressande när man alltid är själv och ska försöka göra så bra videos som möjligt. Jag har Morbus Crohns, en inflammatorisk tarmsjukdom. När jag blev väldigt mycket sämre för några år sedan fick jag operera in en stomipåse, och då var jag inte så sugen på att göra videos på ganska länge. Nu försöker jag få folk att hitta tillbaka till mig efter pausen.

När man talar om Svenska youtubers är det kanske främst Felix ”Pewdiepie” Kjellberg man tänker på. Med över 47 miljoner prenumeranter verkar Pewdiepie i en helt egen liga, men Tejbz menar att han faktiskt är lite ansvarig för sin kollegas framgång.

– Pewdiepie startade två år efter mig så man kan säga att han blev inspirerad av mig. Det är tack vare mig han finns (skratt). Nä, men lite sanning finns det faktiskt i det, beroende på hur man väljer att se det.

Just nu är "Tejbz" extra aktuell i och med sin medverkan i MTG:s nya satsning ”Sommaren med youtube-stjärnorna”, en programserie vars syfte är att hjälpa till att lansera MTG:s nya webbsatsning Viafree. Tillsammans med sex andra svenska youtubestjärnor (dock inte Pewdiepie, reds anm) fick Tejbz spendera en vecka i Stockholms skärgård, med god mat och trevliga människor.

– Det var riktigt roligt alltså. All vi som var med har lite olika intressen men man lärde känna varandra jävligt bra. Vi hade det himla trevligt, och det var sjukt god mat. Det kanske inte låter så spännande (skratt).

Så det blev inga intriger?

– Nä det blev ju tyvärr inte det. Det kanske hade blivit roligare, men nä ingenting alltså, vi tyckte om varandra allihop.

Första avsnittet visades igår, och efter att ha sett det känner sig Tejbz nöjd med sin medverkan.

– Det är lite tråkigt att det inte sänds på riktig TV också, men jag tror det kommer gå jäkligt bra för den här serien, man kommer hitta mycket människor man kommer börja tycka om. Det är lite feelgood-känsla över hela programmet, jag tycker det blev jäkligt roligt och bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!