Bo Kaspers Orkester gör exklusiv Piteåspelning

Som när Håkan Hellström spelar i Göteborg. Så beskriver arrangören Tomas Riklund Bo Kaspers Orkesters spelning i Piteå i sommar, då man samtidigt passar man på att återinviga anrika Borggården som musikarena.

"Bo Kaspers på Borggården", Piteås egen version av "Håkan på Ullevi".

"Bo Kaspers på Borggården", Piteås egen version av "Håkan på Ullevi".

Foto: Göran Ström

Duo nöje2016-05-03 00:00

Den 30 juni kommer Bo Kaspers Orkester till Piteå för vad som ser ut att bli årets enda Norrbottensspelning för bandet. Arrangören Tomas Riklund är förväntansfull.

– Det blir en konsert under bar himmel på Borggården på Furunäset. Det är på torsdagen innan Piteå Summer Games börjar, då det är jättemycket folk i omlopp, så vi tänkte att det blir perfekt. Det börjar klockan 20 så det blir litegrann en korsning mellan en kvälls- och familjeföreställning. Man kan gå dit och ha det trevligt och sitta i gräset.

Spelningen blir samtidigt en nypremiär för Borggården som musikarena, något som verkar uppskattas av publiken, berättar Tomas Riklund.

– Det är jättemycket folk som hört av sig och tycker det är en kul grej att vi kör där. Det är ju ganska många stora band som spelat där tidigare under åren, bland annat Blood, Sweat & Tears och Wilson Pickett, och sen har det varit ”Rhapsody in Rock” och sånt, men på senare år har det fallit lite i glömska.

Biljetterna släpptes den första maj och kan under första veckan köpas till rabatterat, så kallat ”early-bird”-pris, och Tomas Riklund menar att arrangemanget blir något av en Piteåmotsvarighet till ”Håkan på Ullevi”.

– När Bo kaspers spelade i Luleå i vintras sålde biljetterna slut tämligen omgående, men vi tar ju in lite mer folk, runt 3 000. Det är lite som en ”Bosse Sundström och Mats Asplén (numera Schubert, reds anm) kommer hem till norr”-grej, ungefär som ”Håkan Hellström goes to Göteborg”. Håkan säljer väl visserligen 120 000 biljetter (skratt), men några tusen kan det nog bli här också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!