Blues och rock vid Kalixälven

Då, 1991, när allting började, ställde lokala band upp gratis. Nu, 22 år senare, kan arrangörerna boka stora artister i genren rock och blues. Och i kväll ska det rockas och jammas igen på Flakasand.

Några av arrangörerna, Jeanette Sundström, Maja Sundström, Bertil Larsson Therese Larsson, Ulf Sandström, Tord Josefsson och Maria Kringstad passar på att njuta i en av sandbackarna på Flakasand.

Några av arrangörerna, Jeanette Sundström, Maja Sundström, Bertil Larsson Therese Larsson, Ulf Sandström, Tord Josefsson och Maria Kringstad passar på att njuta i en av sandbackarna på Flakasand.

Foto:

Duo Nöje2013-07-20 08:00

Festivalgeneralen Ulf Sandström har varit med sedan starten av Flakasand rock och blues festival och sett arrangemanget växa och bli ett varumärke. Första året hoppades han på 200 gäster, det kom 480. Därefter har publiksiffrorna ökat och varit uppe i nära 1800 personer. Kanske inte så konstigt då scenen, med Kalix älv som fond, beträtts av artister som Eldkvarn, Mats Ronander, Monica Thörnell och Totta Näslund, för att nämna några. I år är det stora dragnamnet Louise Hoffsten.

- Äntligen! Jag har pratat med henne massor av gången men det har aldrig passat men så nu gick det. Hon kommer bara att göra ett fåtal framträdanden i sommar och ett av dem är här i Flakasand, säger Ulf Sandström.

- Sedan har vi Bill Öhrström , lite av en svensk legend, som bland annat jammat med Hendrix och Eric Clapton, berättar festivalgeneral Sandström.

I år startar festen upp redan på dagen med en bilutställning, Flakasand classic carfestival, i Folkets hus i Morjärv. Här kommer besökarna ges chans att njuta av välputsade bilar och musik av Ortens Patrask från Morjärv. På eftermiddagen blir det cruising runt Morjärv och vidare till Flakasand och kvällens musik- och naturupplevelse.

- Årets höjdpunkt. Fast det är mycket folk behöver man aldrig trängas här och så den vackra naturen, musiken och att det är mer som en familjefest. När jag kommer till andra festivaler blir det att jämföra och här i Flaksand är det alltid 100 gånger bättre, säger Therese Larsson en av de yngre i arrangörstruppen.

Arrangörerna har utlovat solsken i kväll och att myggorna tar semester och framför allt att rock och blues kommer ljuda längs Kalix älvs strand.

Flakasand rock & bluesfestival 2013

På scen:

Louise Hoffsten

Bill Öhrström

Eva Eastwood

The Go Getters

The Matchmen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!