Han är förvaltningschefen för kultur, fritid och unga och säger att resten av ridanläggningen måste rivas. Nämnden har på grund av anläggningens dåliga skick beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att arbeta fram projektdirektiv.
För att få fram ett underlag för kommande projektering ska förvaltningen tillsätta en arbetsgrupp, som ska utreda vilka behov som verksamheten har.
– När man gör allt det här kommer det delvis bli en renovering av det nya ridhuset, men det viktigaste är att få igång den grupp som tillsammans ska tala om vilken typ av verksamhet som vi vill få in i en framtida ridanläggning, säger Staffan Eklund.
Han ger exempel på vad behoven skulle kunna vara: Ett ridskolestall med ett 30-tal platser och en ridskola som rymmer ett visst antal ungdomar över tid. Lokaler för ridlektioner och utrymme för externa ridgäster i andra föreningar, som inte har sina hästar på anläggningen. Kontor, omklädningsrum och toaletter. Tvättstuga och kafeteria.
– Det vi måste göra nu är att prata med dem som är på ridhuset, andra föreningar och med personalen på kommunen för få fram vad det är vi vill ha och vad är det för verksamhet som vi vill bedriva i en framtida ridanläggning. Vi ska inte rita skisser och uppskatta kostnader, säger Staffan Eklund.
Sedan går förvaltningen tillbaka till politikerna.
– Vi tar fram behovet, men politikerna måste bestämma vilken nivå vi ska ha på anläggningen och ge direktiv. Då sätts planerna i verket.
Därefter tar konsulterna fram ritningar på hur anläggningen ska se ut och kostnadsförslag.