"Lundell är ett viktigt avstamp"

Konserten med Ulf Lundell på lördagskvällen är årets stora evenemang på Boden Arena.- Målsättningen är att vi ska ha minst ett stort arrangemang under året plus några mindre. Det har vi också levt upp till, säger Börje Jonsson, styrelseordförande i Arenabolaget.

Belåtna miner på Boden Arena. Börje Jonsson (t v), styrelseordförande i Arenabolaget, Rolf Degerlund, Pronto Production och Henrik Lindström, verksamhetsansvarig, ser fram emot lördagens konsert med Ulf Lundell.

Belåtna miner på Boden Arena. Börje Jonsson (t v), styrelseordförande i Arenabolaget, Rolf Degerlund, Pronto Production och Henrik Lindström, verksamhetsansvarig, ser fram emot lördagens konsert med Ulf Lundell.

Foto: leif hammarström

Boden2009-07-03 06:00
Boden Arena har varit igång i lite mer än ett år och fick en sprakande start med Robert Wells och Rhapsody in Rock på nationaldagen.
Konserten lockade 7500 åskådare. Så många ser inte Ulf Lundell ut att locka. Arenabolaget behöver cirka 2500 åskådare för att arrangemanget ska gå runt och två dagar innan pekar biljettförsäljningen på att publiken kommer att vara av ungefär den storleken.
- Det kan också bli mera. När det gäller den här typen av konsert väntar många med att köpa biljett, säger Henrik Lindström, verksamhetsansvarig i Arenabolaget.
"Viktigt avstamp"
Lundells konsert - som är cirka tre timmar lång - har enbart ståplatser. Det är så Lundell vill ha det.
- Det handlar åter om en riktig arenakonsert i Boden. Det har varit ovanligt i Norrbotten tidigare, men kommer mer och mer runt om i landet, säger Rolf Degerlund, som jobbar med produktionen av konserten.
Börje Jonsson säger vidare:
- Vi planerar även för fullt inför framtiden och konserten med Lundell är ett viktigt avstamp. Men det tar ett par år innan vi lärt oss och blivit etablerade. Vi har ett gediget arbete framför oss.
Jonsson är nöjd med vad Arenabolaget kunnat presentera under första året. Efter Robert Wells har man bjudit på detta:
- Joe Labero.
- Roger Pontare.
- Pistvakt med Lennie Norman.
- Julkonsert med Brolle.
- Vi funderar på dansbandsgala, mässor och kanske någon musical under närmaste året. Vi vill också göra något för ungdomen, säger Jonsson.
Stora investeringskostnader
När det gäller de framtiden menar Jonsson också att arrangörerna måste se en helhetsbild.
- Vi måste synkronisera evenemangen. Nu kolliderar vi med Beach Boys och Jerry Williams i Piteå vilket är olyckligt. Det är viktigt att vi får en optimal spridning.
Hur har första året gott ekonomiskt?
- Vi har inte haft någon större avkastning på insatta medel. Men vi har gått runt och vi ska komma ihåg att vi haft stora investeringskostnader inledningsvis. Golvet som läggs ut för konserterna kostar till exempel 1,6 miljoner.
Apropå konsertgolvet: det krävs ett jättejobb för att få det på plats.
Det är över 5000 plattor i storleken 1 gånger 1 meter som ska läggas ut. Jobbet började i förrgår och ska vara klart i god tid innan konserten.
Sedan ska det plockas ihop med start på söndag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!