Edvin Sundholm berättar att han gillar att rita. Han och Elias Wallin har hållit på med graffiti i nästan tre år.
– Jag såg andra göra det på youtube, testade och tyckte det var roligt, säger Elias.
På Youtube finns det filmer som visar tittaren steg för steg hur man utövar graffiti, hur man gör skuggor och vissa bokstäver.
När Norrbottens Media är på besök sitter de vid köksbordet hemma hos Edvin och ritar med tuschpennor på vita A4-ark.
– Jag vill testa att spraya större. Det finns inte något ställe i Boden där man lagligt kan göra graffiti, säger Edvin Sundholm.
Han berättar att en pappa till en av deras kompisar tipsade dem om att de kunde skriva och lämna in medborgarförslag till kommunen.
– Han jobbar där. Tidigare har vi gått till kommunen på Skördefesten och sagt att vi vill ha en graffitivägg. De skrev upp det, men det händer ingenting.
Därför har de nu lämnat in var sitt förslag om samma sak. De bedömer också att en laglig graffitivägg skulle minska klottret, som de inte tycker om.
– Klotter är när man klottrar sitt namn på olagliga ställen. Det är fult. Graffiti är konst, men när det inte finns någonstans att gå till tvingas man åka till övergivna platser, säger Edvin Sundholm.
Han tycker att det är fel att jämställa klotter med graffiti.
– De måste få hålla på med sin konstform, tycker Jenny Sundholm, Edvins mamma.
Edvin tillägger att det dessutom inte kostar så mycket att ordna med en graffitivägg.
– Man behöver bara sätta upp en träskiva, tillägger Elias Wallin, som tycker väggen vid infarten mot Luleå vid OK är jättesnygg.
– Eller låta oss färglägga en tunnel, säger Edvin.
Fast sedan kommer de på att det ska var öppet så att alla kan se konsten. De resonerar lite om lämpliga platser; det ska vara lättillgängligt och nära busshållplatser.
– De pratar ju om en ungdomsgård på kommunen. Där skulle den kunna ordna med graffiti under ordnade former, säger Jenny Sundholm och berättar att de i somras på garageväggen spände upp ett stort täckpapper för att Edvin skulle få prova.
Han tycker det är roligare att jobba storskaligt med spray.
– Det är helt annorlunda mot att rita med penna, säger Edvin Sundholm, som brinner för den här saken.