Lisa Larsson spelar in film med Haber och Reuter

Inspelningen av Andreas Öhmans nya långfilm "En dag kommer allt det här bli ditt" är en personlig berättelse om att komma hem. "Det berörde mig väldigt mycket i manuset", säger Piteåbördige Lisa Larsson.

Karin Franz Körlof, bland annat känd från kriminalserien "Huss" och "Den allvarsamma leken", spelar för första gången in film i Älvsbyn. "Det är otroligt vackert här, naturen är slående", säger hon.

Karin Franz Körlof, bland annat känd från kriminalserien "Huss" och "Den allvarsamma leken", spelar för första gången in film i Älvsbyn. "Det är otroligt vackert här, naturen är slående", säger hon.

Foto: Christoffer Markström

Älvsbyn2021-08-20 10:00

Piteåbon Lisa Larsson bor och jobbar numera i Stockholm. För tillfället har hon lämnat teaterscenen och befinner sig i Älvsbyn för att spela in långfilmen "En dag kommer allt det här bli ditt" med Peter Haber, Suzanne Reuter och Karin Franz Körlof i huvudrollerna.

– När man kör mycket teater är det svårt att hinna med och filma, men nu kunde jag vara med i det här och det känns jättekul, säger hon.

Hade en mindre roll i andra säsongen av Jägarna och tycker att det är skönt att återigen – nästan – vara på hemmaplan.

– Det känns lite konstigt för man vill ju som hem och hälsa på föräldrar och kompisar. Det är nära men långt bort, säger Lisa Larsson. 

undefined
Lisa Larsson spelar Nina som har valt att stanna kvar på orten och var bästa kompis med Lisa (Karin Franz Körlof) när de var yngre.

Hon upplever produktionen som större än förväntat och gillar verkligen manuset. 

– Det är en jättefin film. Den handlar mycket om det här med att flytta hem och det kan jag känna igen mig mycket i. Norrbotten är ju så tydligt i en. Att flytta från Piteå och känna känslan "var är hemma någonstans?". Det belyser den här filmen, bland annat. Det berörde mig väldigt mycket i manuset, säger Lisa Larsson. 

Filmen handlar om ett äldre par (Haber och Reuter) som har gård med skog i Norrland. De har bjudit hem barnen, som alla har lämnat landsbygden, för att diskutera vem som ska ta över gården och skogen efter att de har gått bort.

– Det blir en sorts omvänd arvstvist där de försöker få någon av sina barn att ta över, säger regissören Andreas Öhman.

Lisa Larsson spelar Nina som har valt att stanna kvar på orten och var bästa kompis med Lisa (Karin Franz Körlof) när de var yngre. Karin Franz Körlof spelar den bortskämda lillasystern som flyttat till Stockholm för att komma ut på äventyr.

– Hon är serietecknare och är precis på väg att släppa sin första bok. Hon våndas mycket inför det och mitt i allt det ringer hennes föräldrar och vill att hon ska komma upp till Norrland för att prata om en viktig sak, säger hon.

undefined
Karin Franz Körlof i diskussion med regissören Andreas Öhman efter en tagning i Skomanskälen.

Hon är bland annat känd från kriminalserien "Huss" och "Den allvarsamma leken". Det är första gången hon spelar in film i Älvsbyn.

– Jag har varit här i en månad och har hunnit lärt känna trakten lite. Man ser skillnad på skog och skog. Det är otroligt vackert här, naturen är slående, säger hon.

Vegetationen blev avgörande i valet av plats, konstaterar regissören.

– Det är inga enorma fjällberg och inte heller kust, utan det är liksom inland med älv, berg och skog, säger Andreas Öhman.

Filmen spelas in under 30 inspelningsdagar och knappt hälften av dem spelas in i Västra götaland – där bland annat familjehemmet är. Karaktärerna kommer dock inte att bo i Älvsbyn.

– Jag brukar inte vara så specifik kring var filmerna jag gör utspelar sig. Det brukar bara bli exempelvis småstad eller landsbygd. Vi har fokuserat mer på landsbygdsdelarna av Älvsbyn, sedan är vi på Coop och så. Så de som bor här kommer att känna igen sig, säger Andreas Öhman.

undefined
Andreas Öhmans "En dag kommer allt det här bli ditt" är en personlig berättelse om att komma hem.

Produktionen blir också första gången någonsin som Peter Haber och Suzanne Reuter möts i en långfilm.

– Det känns fantastiskt. Det är två av mina absolut största idoler. Jag är uppvuxen med mycket humor, så det känns helt absurt att få jobba med dem, säger Andreas Öhman.

Filmen produceras av Grand Slam Film och spelas in under hösten 2021 och beräknas få sin premiär hösten 2022.

Om filmen

”En dag kommer allt det här bli ditt” produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive.

Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå är filmens producenter.

Karin Franz Körlof, Suzanne Reuter och Peter Haber ska göra filmens huvudroller. Piteåbon Lisa Larsson har en biroll.

”En dag kommer allt det här bli ditt” har planerad biopremiär hösten 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!