Jokkmokk! Nu ska ni få vad ni förtjänar!

Det har nu gått elva år sedan Jokkmokk senast hade en lokalreporter i samhället – men nu är det dags igen.

Krönika 26 september 2019 20:16
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Flyttlådorna står i högar, bara en enstaka gardin har fått plats i fönsterna men det är redan dags att lämna min nya Jokkmokks-lägenhet med penna och kamera i hand för att kliva på jobbet som Norrbottens-Kurirens nya lokalredaktör.

Som en del säkert hört är det Regeringen som med ett nytt mediestöd till lokaltidningar ska komma åt de "vita fläckarna" i samhället där nyhetsrapporteringen helt enkelt inte varit tillräcklig. Och Jokkmokk bedöms vara en av dem platserna.  

De stora rubrikerna har alltid synts, men nu är det dags för vardagen att få uppmärksamhet. De fina berättelserna, orättvisorna, politiska besluten,  men framförallt människorna ska åter få höras.

Som nu boende i kommunen hör man snacket på mataffären, ser polisbilarna blåsa genom centralorten och stöter på de där guldkornen till personer som gör samhället till platsen som folk vill bo i. Det hoppas jag kunna göra.

Jag ser fram emot att få upp allt ur flyttkartongerna och få lite ordning i hemmet. Men mest av allt ser jag fram emot när sambo och hundar flyttar in så att vi kan komma igång med livet som Jokkmokksbor. Jag hoppas vi är välkomna.

Det jag vill av er är att få hjälp att hitta  historierna som måste berättas. Stoppa mig på stan med tips på nyheter, tips på personer som jag måste träffa, eller bara hälsa. Hittar du mig inte finns jag på e-posten Tommy.borg@kuriren.com.  

Nu ska Jokkmokk få uppmärksamheten som de alltid förtjänat.

Ämnen du kan följa