Annonssamarbete med Pajala Kommun
FramtidsfabrikenNative

"Pajala erbjuder en enastående livskvalitet"

I den expansiva fasen som Pajala befinner sig finns ett stort behov av bostäder i Pajala.
I den expansiva fasen som Pajala befinner sig finns ett stort behov av bostäder i Pajala.

Pajala kommun ser just nu en utveckling som går i rasande fart. Både näringslivet och besöksnäringen blomstrar och det har medfört att fler har fått upp ögonen för den natursköna kommunen i norr.

Native 8 november 2023 09:27
Detta är ett annonssamarbete.

Att fler och fler under senare år har fått upp ögonen för Pajala finns det flera anledningar till.

 – Vi är och har varit inne i en väldigt expansiv fas där mycket händer. Våra stora näringar i form av gruva, skog och besöksnäringen går starkt och arbetslösheten är väldigt låg i kommunen, säger utvecklingschef Fredrik Holmström.

undefined
Fredrik Holmström ser ljust på framtiden i Pajala.

För både företag och individer finns stora möjligheter att hitta sin plats i Pajala. Företag kan hitta billig mark och el i jämförelse med de mer södra delarna av landet och för den som är nyfiken på ett liv i norr finns också stora valmöjligheter. 

 – De flesta typer av kvalificerade jobb finns här uppe. Det handlar inte bara om arbete inom industrin, utan det behövs allt, från förare av gruvtruck till ekonomi och HR för att nämna något. Vi har en internationell inflyttning och vi ser att många väljer Pajala och vår del av landet för att komma nära det vi har att erbjuda med stora och orörda naturvärden, ett brett kulturutbud och ett väldigt starkt föreningsliv, säger Fredrik Holmström. 

Den starka vinden i seglen ställer dock krav på både kommun och privata aktörer. Framför allt handlar det om att fler bostäder måste byggas i snabb takt. 

– Här arbetar vi både kort- och långsiktigt. En viktig del för oss inom kommunen är att detaljplanera för ny mark och nya bostäder och vi har startat ett arbete med att skapa en ny översiktsplan. Dessutom märker vi att privata aktörer ser det affärsmässiga värdet att utveckla och bygga i Pajala, inte minst tack vare den infrastruktur som finns med närhet till flygplats och järnväg, samt den goda tillgången till vatten vilken medför att det finns fantastiska möjligheter att utveckla bostäder i absolut bästa läge.

undefined
I den expansiva fasen som Pajala befinner sig finns ett stort behov av bostäder i Pajala.

 Och även om näringslivet är draglok för Pajalas inflyttning har det skett något av ett skifte de senaste åren. De storslagna miljöerna i och omkring kommunen har gjort att fler fått upp ögonen. 

– Man flyttar mindre på grund av jobb idag och mer för själva platsen. Vi har en stor fördel då Pajala erbjuder en enastående livskvalitet. Här får du tid att andas, koppla av och njuta av livet utan stress och trängsel. Det är en trygg miljö att leva och uppfostra barn i. Vi brukar säga att det aldrig har varit hetare att dra åt skogen, säger Fredrik Holmström.

 – Det är många som valt att komma till oss i Pajala just av den anledningen och vi har också kunnat se hur de har startat företag, många inom kreativa näringar, som skapat mervärde och bidrar till att göra Pajala mer attraktiv som ort att leva och verka i.

Kontakta Pajala kommun

Är du också nyfiken på vilka möjligheter som finns i Pajala?

Kontakta Fredrik Holmström: 0978 – 123 58, fredrik.holmstrom@pajala.se 

Eller besök www.pajala.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NSD.