Trevlig PRO-resa till Jockfall

31 augusti 2019 06:00

Ett gäng på 18 glada pensionärer från PRO Sammakko-Lillberget samlades på Hembygdsgården i Sammakko för avfärd till Jockfall.

I Överkalix väntade en härlig välsmakande lunch på det familjeägda gästgiveriet Tjers. Vi mottogs av trevlig personal som tog väl hand om oss. Ägaren berättade om den gamla prästgården som varsamt renoverats med känsla för husets historia. På övre våningen finns det fem mycket personligt inredda rum till uthyrning. Ägaren pratade även om ölet Tjers som bryggs i Sävast

Färden bar vidare till Martingården i Nybyn där vi möttes upp av en man som guidade oss genom de gamla mycket välbevarade husen från början av 1800-talet som vittnade om hur folk hade levt i svunna tider.

Dags för avfärd till Jockfall där den vackra naturen mötte oss med forsar och fall. Vi avslutade dagen med en god ”Jockfallare” givetvis bestående av en brödkaka inlindad med potatis och lax. Mätta nöjda och belåtna över en välarrangerad resa var det dags för hemfärd till Sammakko med trevliga minnen nerpackade i bagaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!