Stig Uddenberg

Norrbottens län2017-01-14 06:00

Stig Uddenberg, Jukkasjärvi, lämnade oss på nyårsdagens kväll i en ålder av 70 år, efter en lång sjukhusvistelse både på Sunderby- och Gällivare sjukhus.

Stig föddes i Kiruna som näst äldst av fyra söner till Rosa och Sixten Uddenberg. Han växte upp på bolagsområdet och berättade ofta om de stora barnkullarna i arbetarområdet och historier om bland annat grankrig, fisketurer och den familjära stämningen i området. Barndomen präglades av uteliv i alla dess former och många var de strapatsrika turer han tog med sin äldre bror till goda fiskevatten i fjällen.

Familjen flyttade efter en tid till det nybyggda villaområdet nedanför Luossavaara.

Han började arbeta på LKAB som sextonåring och hann arbeta 49 år i företaget, mesta tiden som mekaniker på olika avdelningar.

Stig gjorde sin militärtjänstgöring vid Bodens regemente och sedermera FN-tjänst i Israel. Anekdoter från tiden i lumpen och FN-tjänstgöringen var något han gärna delade med sig av. Vid både LKAB och inom försvaret skapades många nya kontakter och Stig var en omtyckt kamrat.

Stig tyckte om att vara i skog och mark och stugan i Sautusjärvi var ett smultronställe där han och hustrun Lena tillbringade många lediga stunder. De återkommande fiskeresorna till fjällsjöar med bröder, söner och kompisar var också något han såg fram emot.

Han tyckte även om att laga mat och många är de gånger då de fyra sönerna med familjer blev bjudna på middagar, hans potatispalt var särskilt uppskattad.

Stig hann ha pension i knappt fyra år innan sjukdomen slog till och han blev inneliggande på sjukhus. Vi hade hopp om att sjukdomen skulle ge med sig och hade önskat att vi skulle få fler år tillsammans.

Vi kommer att sakna hans värme och omtänksamhet och bära med oss många fina minnen i våra hjärtan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!