NSD Hallåar...

Håkan Hansi, Bodens nya kommunchef som tillträdde i måndags på sin nya tjänst.

Håkan Hansi, Bodens nya kommunchef tillträdde i måndags på sin nya tjänst.  FOTO: LENA LEFFLER

Håkan Hansi, Bodens nya kommunchef tillträdde i måndags på sin nya tjänst. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena Leffler

Norrbottens län2009-02-03 06:00
Hur känns det att vara på plats?
- Det känns både bra, roligt och spännade att börja arbeta. Jag tycker om uppdraget som kommunchef eftersom jag får jobba med de övergripande frågorna och mot facknämnder vilket jag har haft erfarenhet av som socialchef och chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Kiruna.

Vad innebär ditt nya kommunchefsjobb?
- Jag ska jobba med utveckling gentemot kommunledningen vilket ska bli intressant. Det handlar om ett lagbygge för ensam gör man inte så mycket. Tjänstemännen i Bodens kommun har mycket bra kompetens och mitt jobb blir väl att hålla ihop organisationen och bidra till att slutresultatet blir bra.

Vad händer på första arbetsdagen?
- Det blir en del möten för att träffa folk, så jag har fullt upp. Jag hoppas också att kunna besöka fullmäktigemötet på måndagseftermiddagen en stund.Den närmaste tiden ska jag främst sätta mig in i arbetet med hjälp av vikarierande kommunchefen Per-Ulf Sandström som lämnar över aktuella ärenden.

Var kommer du att bo?
- Under helgen så flyttade jag in i min bostad som bara ligger fem minuter från kommunhuset. Min sambo kommer också att flytta ner från Kiruna när hon får ett jobb. Tills vidare får vi pendla till varandra på helgerna, säger Håkan Hansi.
..Håkan Hansi, från Kiruna som igår började arbeta som Bodens nya kommunchef. Hansi har även jobbat som flyktingsförläggningschef och lärare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!