Karl Eino Kullebjörk

Foto:

Norrbottens län2015-09-18 06:00

Vår Karl Eino Kullebjörk har stilla insomnat i en ålder av 91 år. En pappa, svärfar. morfar, farfar, svåger, gammelmorfar och gammelfarfar har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Karls stora passion under ungdomsåren var längdskidåkning, han tävlade bland annat i ungdoms-SM. Han utbildade sig till lastbilsmekaniker och arbetade under en period i Södertälje. Han var även verksam vid Slitebruk på Gotland under två perioder. Karl har även i sin ungdom arbetat i skogen och under senare delen av sin verksamma tid som lastbilschaufför och byggnadsarbetare.

Han har också under hela sitt liv varit en spelman och gärna bjudit sina nära och kära på spelmansmusik. Han hade också under 50-talet en egen orkester ”Kalles trio” som spelade på danser och olika festligheter.

1949 kom Karl hem till Junosuando och under sin semester träffade han sin stora kärlek Ingeborg. Efter giftermålet 1950 bodde de unga hemma hos Karls föräldrar Amanda och Fritz. Senare under några år bodde paret i Kiruna och 1956 byggde de sitt hus på Maikkojärvivägen. Karl och Ingeborg fick sex barn och denna familj har idag vuxit till 51 personer.

Karls stora intressen var bärplockning och älgjakt.

Vi känner stor saknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!