Julbord i Morjärvs Folkets hus

En del av dem som jobbat med julbordet, från vänster Bernt Selberg, Tord Josefsson, Maria Dickman, Marianne Myrberg, Lena Sandström, Stina Lönnqvist, Eelin Lönnqvist, Ulf Sandström, Solgerd Haraldsson, Louise Helmfors, Lars-Olov Johansson, Lars-Erik Lönnqvist och Tony Fredriksson.

En del av dem som jobbat med julbordet, från vänster Bernt Selberg, Tord Josefsson, Maria Dickman, Marianne Myrberg, Lena Sandström, Stina Lönnqvist, Eelin Lönnqvist, Ulf Sandström, Solgerd Haraldsson, Louise Helmfors, Lars-Olov Johansson, Lars-Erik Lönnqvist och Tony Fredriksson.

Foto: Privat

Norrbottens län2012-12-20 06:00

Morjärvs Folkets hus serverar julbord för fjärde året i rad.

Liksom tidigare år har föreningen valt att bjuda på lokala och KRAV-märkta produkter. Det är mat från lamm, älg och ren samt fisk av olika slag.

- Från Svartbergets getfarm fick vi en vitmögelost och en Goudaost. Allt bröd var hembakat. Mjukkakan var bakad i Övermorjärvs bagarstuga, allt godis var hemmagjort, säger Bernt Selberg med tillägget att även musiken var lokal, nämligen Ortens Patrask Turbo bestående av Karl-Å Pekkari på bas, Jörgen Wennström på dragspel, Ulf Selberg på trummor och Bernt Selberg sång och gitarr.

- Allt arbete är ideellt och vinsten går tillbaka till Folkets hus där pengarna bland annat används för att driva all den verksamhet som pågår där under året. Vi som jobbat med Folkets hus under lång tid ser att vi nu har fått flera nya medarbetare som garanterar föreningens fortlevnad, säger Bernt Selberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!