Inger Lindström

Norrbottens län2016-06-24 06:00

Tidigt på morgonen den 17 juni lämnade Inger Lindström, Skellefteå, sina nära och kära i stor sorg och saknad. Efter flera års kamp mot cancern tvingades hon släppa taget om livet och stilla sluta ögonen till den eviga sömnen.

Inger föddes 1958 och växte upp i Vittangi med systrarna Lisbeth och Eva samt föräldrarna Ebba och Bror Fredriksson.

Efter skolgång, studentexamen och läkarsekreterarutbildning arbetade hon inom flera yrken. Inger arbetade bland annat som butiksanställd, lärarvikarie, en tid hos PMJ i Haparanda och hos kommunhälsan, Skellefteå kommun. De senaste tjugo åren var hon anställd hos Stigs konditori där hon i sin kassatjänst alltid spred glädje med sitt positiva kundbemötande.

1980 träffade Inger sin make Eddy och de gifte sig året därpå. De fick tre döttrar; Lena, Ida och Anna. Familjen utökades så småningom med barnbarn.

Omtanken och omsorgen om familj, släkt och vänner var en hjärtesak för Inger. Hon satte alltid andra i första hand och var mån om att alla i hennes närhet skulle må bra. Barnbarnen hade naturligtvis en alldeles särskild plats i hennes liv.

Ingers stora intressen var bland annat blommor och trädgårdsarbete. Hon njöt även av att fiska med maken och plocka bär i skogen samt att koppla av hemma med korsordslösning och bakning.

Utlandsresorna var också höjdpunkter då Inger älskade sol och värme. Hon längtade mycket efter att få uppleva en sista vår och att få känna solens värmande strålar. Tack vare sin starka vilja hann hon uppleva och njuta av ännu en försommar, trots sitt svåra sjukdomsläge.

Vi är mycket tacksamma för det stöd och den trygghet som AHS Viool gav hela familjen. Att Inger fick möjligheten att vårdas hemma var oerhört betydelsefullt.

Vår älskade Inger har lämnat oss alldeles för tidigt och tomrummet är stort. Med tacksamhet tänker vi på allt Inger gett oss av upplevelser och minnen ofta med inslag av humor och ”glimten i ögat”. Vi saknar henne!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!