Hallå..

...Lennart Marklund,

Lennart Marklund.

Lennart Marklund.

Foto: Clas Öhman

Norrbottens län2009-09-17 06:00
ordförande i Mjölkudden-Notvikens PRO-förening. Föreningen som har 548 medlemmar har blivit hemlös på grund av svininfluensan. Den lokal i Kyrkans hus där medlemsmötena brukar hållas har nämligen upplåtits till landstinget för vaccination mot influensan.
Berätta om situationen, Lennart Marklund!
- Mjölkudden-Notvikens PRO-förening har en egen lokal som heter Siljabloo där vi håller till med kurser, surströmming, paltfest, pubkvällar och annat. Den rymmer 120 personer. Till våra månatliga medlemsmöten brukar det komma omkring 140 personer och då håller vi till i Kyrkans hus. Nu har kyrkan upplåtit den lokalen till landstinget för vaccinationer ända fram till jul.
Hur löser ni problemet? Ni har tydligen medlemsmöte i dag.
- Vi ska hålla till i Siljabloo-lokalen. Jag har föreslagit att herrarna har damerna i knät. Många herrar såg glada ut men inte alla.
Har inte kyrkan någon annan lokal att erbjuda?
- De håller visst på med efterforskningar. Vi har ju gått ut till medlemmarna med hela årets program och angett Kyrkans hus som lokal. Om vi inte kan vara där måste vi antingen skriva till alla medlemmarna och tala om det eller gå ut med en annons om det. Men båda alternativen kostar mycket. Vi har föreslagit att kyrkan ska ta upp en kollekt så att vi ska få råd med det.
Har ni förståelse för att kyrkan upplåter lokalen till landstingets vaccinationsveksamhet?
- Jo det har vi också.
Ska du själv vaccinera dig?
- Visst ska jag det. Jag har mycket med människor att göra. Jag är bland annat med i en matgrupp och i en sångkör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!