Minnesord Per-Erik Eriksson

Per-Erik Eriksson, Malmberget, har avlidit.

Foto:

Minnesord2020-11-04 11:10

Per-Erik Eriksson, Malmberget, avled den 26 oktober endast tre veckor före sin 90-års dag.

Han var född i Malmberget som nummer tre i en syskonskara av fyra pojkar. De första åren bodde han med familjen i Frälsningsarméns källare på grund av att det var ont om bostäder i Malmberget.

Frälsningsarmén kom han att vara trogen hela sitt liv, han var mycket engagerad i hornmusikkåren.Vi minns bland annat honom spelande Amazing Grace på flygelhornet.

Han värvades direkt från yrkesskolan till LKAB där han jobbade som reparatör och efter att han läst till gymnasieingengör  fick även andra arbetsuppgifter. På LKAB jobbade han fram till sin pensionen. Om det tunga och stundtals riskfyllda arbetsuppgifterna fick vi barn och barnbarn höra många historier.

På fritiden var han aktiv inom Gruvfyran i förbundsrådet och även i broderskapsrörelsen (kristna socialdemokraterna.)

Andra fritidsintressen var älgjakten och resor till varmare länder. Han målade många fina tavlor med naturmotiv och alla sina barn, barnbarn och han hann även med att måla några barnbarnsbarn.

Upp i hög ålder hittade han på projekt att sysselsätta sig med och han byggde exempelvis en fiol från grunden och lärde sig spela på den.

Han var lite av en uppfinnare och kunde fixa det mesta. Huset som han bodde i hade han själv ritat och byggt. Dit flyttade familjen 1960 och nu kommer huset att rivas på grund av samhällsomvandlingen.  Per-Erik såg fram mot att flytta till en lägenhet i Gällivare men pratade också ofta om att flytta till sin etta på treenigheten utan utsikt där mamma redan bodde.

Per-Erik sörjes närmast av sina barn Birgitta, Berne och Helén med familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!