Minnesord Lisa Isaksson

Till minne av Lisa Isaksson.

Minnesord2022-04-27 08:31

Lisa Isaksson (född Hansson), Överkalix, har efter en lång sjukdomstid stilla somnat in den 16 april i en ålder av 75 år. 

Lisas livsbana började i Svartbyn, Överkalix. Där i hemmet på Tillaberget växte hon upp i en familj med hårt arbetande och kärleksfulla föräldrar och syskon. Lisa, som tillsammans med sin tvillingsyster var äldst i en syskonskara på fyra, fick tidigt ta ansvar för såväl småsyskon som olika sysslor i hemmet. Men Lisa, som enligt hennes mor var något av ett yrväder, deltog också med stort utbyte i alla typer av upptåg, bus och äventyr som erbjöds eller som hon själv hade hittat på. Lisa älskade att berätta om alla sina busstreck. Som sjuåring började hon skolan i Svartbyn.  Direkt efter sina sju skolår började Lisas arbetsliv. Redan som 14-åring fick hon sin första anställning som hembiträde och barnflicka. Hon arbetade också i olika modebutiker och livsmedelsbutiker i hembyn och i Bränna. Som anställd fick hon ta emot mycket uppskattning och beröm för såväl sitt glada och positiva humör som för hur skickligt och kvickt hon utförde alla sina olika arbetsuppgifter. Hennes första arbetsgivare kom att bli vänner för livet. De olika slags lärdomar och erfarenheter som arbetena som barnflicka, hembiträde och butiksbiträde la grunden för nästa kapitel i Lisas yrkesliv.

På 70-talet var Lisa redo för att starta sitt eget företag Charmant, där sålde hon dammode av högsta kvalitet.  Lisas höga känsla för personlig service och goda smak gjorde att butiken besöktes av kunder från vida omkring. Lisas intresse och känsla för mode, design och kärlek till de sina följde henne genom hela livet. När hon åkte på modemässor för att köpa in nya kollektioner, passade hon alltid på att spana upp presenter till sina nära och kära. På sin fritid älskade Lisa att resa, att laga god mat och att bjuda vänner och familj på allt gott hon lagade. Det blev under åren många resor till varma länder och till den svenska fjällvärlden. Hon var också mycket intresserad av vad som hände i världen och såg på slutet av sitt liv med oro på samhällsutvecklingen.

Lisa gifte sig 1967 med Gerhard och de byggde sig en egen villa i Tallvik samt ett fritidshus i Miekojärvi. Bägge husen inredde hon tillsammans med sin make vackert och smakfullt. När maken drabbades av svår sjukdom kom också Lisas liv att drastiskt förändras. För att finnas till hands och kunna hjälpa sin älskade make avslutade Lisa butiken och sålde huset. Hon tog anställning i en livsmedelsaffär där hon arbetade fram till sin pensionering. Fastän hon själv för tre år sedan drabbades av egen svår sjukdom slutade hon aldrig måna om sin makes bästa.  Makarna fick 55 år tillsammans. 

Som person var Lisa generös och glad. Hon tänkte alltid på sina nära, make, föräldrar, syskon och syskonbarn som hon älskade förbehållslöst.  En färgstark, generös och älskad hustru, syster, svägerska, moster och faster finns inte mer bland oss. Du fattas oss och vi minns dig älskade Lisa med värme och tacksamhet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!